2018. május 23., szerda

EZÉRT VAN ELEGE A VÁLASZTÓNAK A POLITIKÁBÓL ÉS AZ ELLENZÉKI PÁRTOKBÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. ANDREA
2018.05.23.


"Pont ezért van a választóknak nagyon elege egyrészről a politikából, másrészről az ellenzéki pártokból, mert megállás nélkül egymással foglalkoznak. Van az a híres mondás, hogy a politikusok 10 százaléka miatt van a maradék 90 százaléknak is rossz híre. Én azt gondolom, hogy Fodor Gábor most ezt a tézist igencsak megerősítette."

Ameddig a Fidesz és jól fizetett szalagmunkásai hátradőlve dörzsölgetik a tenyerüket, hogy vajon Toroczkai Lászlónak sikerül végre szétvernie a Jobbikot, (eddig csak az egyszem Dúró Dóra jelezte, hogy hajlandó kilépni a Vona Gábor múltjával fémjelezhető frakcióból és csatlakozni a lázadókhoz (pedig mint tudjuk a Bősz-algoritmus óta, egy ötfős frakció százmilliós összeget hozhat, felszólalási jogot és bizottsági helyeket biztosít), beszéljünk a fenti alapvetésről.

A fenti alapvetést tudniillik Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője fogalmazta meg két napja a Hír TV Egyenesen című műsorában. Igen, még mindig a színtelen-szagtalan-súlytalan Liberálisok hirtelen-váratlan pálfordulásánál tartunk. Amely az amúgy is kiábrándult ellenzéki szavazókat még inkább kiábrándította, járulékos haszonként pedig nem remélt muníciót szolgáltatott a teljhatalom számára, hogy a földön fekvő hullákat nyálcsorgatva rugdossa reggeltől estig, ahelyett hogy. Ahelyett hogy bármi hasznosat és előremutatót művelne.

Az az érzésem van, hogy minél többet beszélnek látványosan összezavarodottan erről a kérdésről az érintettek, annál nyilvánvalóbb: a választási vereség után a totális irányvesztés minden eddiginél reménytelenebb állapotában fetreng az ellenzék. Minél több érintett beszél erről az érthetetlen kilépésről, pláne annak vélt, vagy valós előzményeiről és lehetséges magyarázatairól (számomra még mindig nem állt össze a kép, és Fodor Gábor tegnap esti maszatoló produkciója után ez már így is marad), annál inkább nyilvánvaló: valójában fogalmuk sincs, ki mit írt alá, kivel és miért, kinek miért kellene most felelősséget vállalnia, egyáltalán miféle változást hozó szövetségről álmodoztak azok, akik az április 8-ai szégyen után most a széles nyilvánosság előtt, egymást hátba szúrva kötik az ebet a nem létező elveik karójához. Úgy ráadásul, hogy azt sem tudják, mit vártak el egyáltalán egymástól, miért cserébe. És aztán itt van Mellár Tamás, aki vállata, hogy belekerül ebbe a zsé kategóriás, a hitelességét nagyban megpecsételő melodrámába, és akit két napja szintén epét hányva köpköd a szolgamédia, amiért Bősz Anett hisztérikus távozása után úgy döntött, beül a Párbeszéd frakciójába.

A Szabó Tímeával készült interjút érdemes teljes egészében megnézni (mondjuk a Fodor Gáborral készültet még inkább), igen pontos képet fest arról, hogy az MSZP-Párbeszéd-Liberálisok vonalon mennyire nem lehet tudni most sem, hogy ki kivel van, mint ahogy az is változatlanul érthetetlen, milyen józan ésszel felfogható, pragmatikus célokat szolgált az, hogy Fodor Gábor láthatatlan (szerinte nagyon is mérhető) pártját beemelték ebbe a minden sebből vérző választási koalícióba, amiből most – se szó, se beszéd – mérhetetlenék oly elegánsan kiléptek. Mert nekik vannak elveik, ugye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.