2018. május 24., csütörtök

ÍGY KELL EGYBEN TARTANI EZT A KÉTHARMADOS, VÍZFEJŰ MONSTRUMOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.05.24.


Szépjóreggelt! Mondjuk szépen együtt: csü-tör-tök. Ha jól emlékszem, már múlt héten is kifejtettem az én beteg kapcsolatomat ezzel a nappal, amikor is rám törnek a régi reflexek, a legrosszabb értelemben vett nosztalgia és a felejthetetlen emlékek. Azokból a régi, szép időkből, amikor ez a Lázár-Kovács duóról elhíresült szép napja volt a nemzet arrogáns, vigyorgó szemenköpésének.

Rögtön került is egy nagycsaládos, ambziciózus, túlképzett honleány, aki kéretlenül megvédte Hódmezővásárhely bukott urát az én tollamtól. Igaz, hogy senki nem bántotta szeretett Lázárját, csak annyit akartam feltétlenül világossá tenni – én, aki viszont hosszú időn át, minden csütörtökön elejétől végig követtem ezeket a produkciókat -, hogy megdöbbentő volt az a rengeteg csúsztatás, maszatolás, illetve nettó hazugság, amit a kancellária felkent minisztere megengedett magának arra a néhány kósza, valódi kérdésre, amit az elenyésző számban jelen lévő, valódi újságírók egyike-másika feltett a fényességes miniszter úrnak. A nagycsaládos, ambiciózus, túlképzett honleány nem vette a fáradságot, hogy megkeresse a kismillió cikket, amiben Lázár arcpirító disznóságaival foglalkozunk, és tételesen bizonyítjuk hazugság- és szemfényvesztés-jellegüket, ehelyett a balos sajtót ekézte büszkén, amelyik féligazságokkal kábítja az olvasóit.

Akkor most tegyük fel újra a kérdést – csak egyet a sok közül, ami nem függ össze semmivel, csak a csütörtökkel -, hogy a büdös picsában lehetséges az, hogy egy milliárdokkal elszámolni nem tudó köztörvényes bűnözőnek a haja szála nem görbült, miután felrobbantotta a romákat a munka világába visszavezetni hivatott hidat, ehelyett Lázár és elvtársai következetesen rasszistának nevezték azokat, akik Farkas Flórián viselt dolgainak következménynélküliségét feszegették. Ezt csak azért citáltam ide, mert nincs az a téma, amit a nem létező ellenzék következetesen ütni volna képes addig, ameddig a kétharmadnak nem marad más választása, mint szarelkenés helyett beleállni. Aki lop, az egy tolvaj geci, és tökmindegy, hogy mely párt színeiben teszi ezt.

Márpedig a lopás általában a hazudozással jár kéz a kézben – ez a példa viszont friss, meleg és mindennél aktuálisabb -, Schmidt Mária önkényasszony ámokfutása szépen bizonyítja ezt. Mármint azt, hogy az ordas hazugságok ragacsos máza tartja egyben a Fideszt. Miután helyhiányra hivatkozva tagadta meg, hogy a magyar és külföldi sajtó neki nem tetsző részét beeressze az általa szervezett, állítólag Európa jövőjét feszegető, rendkívüli súllyal bíró konferenciára, kiderült, hogy üresen tátongó sorok előtt tolták a bulikát. Nem hogy helyhiány nem volt, hanem kongott a Várkert Bazár. Hogy még szebb legyen a történet, a lopott pénzből működő Magyar Idők egy újságírója meg is magyarázta, miért van ez rendben, és miért kell ehhez hozzászokni: mert őt is mindig bojkottálta a szoci-szadesz-kormány vagy a szoci-szadesz-ellenzék. És szerintem ebben minden benne van, amiért ekkora morális trágyadomb magasodik körülöttünk annak a minimális reménye nélkül, hogy valaha el lehetne lapátolni ahelyett, hogy belefulladnánk. Mert ez az érvelés gerince, ez a mentalitás. Mert bezzeg azok is ezt csinálták, de most mi vagyunk a teljhatalom ánuszába szorulva, ezért most mi csináljuk ugyanazt, amit azok csináltak, akiknek a köpködése által kerültünk hatalomra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.