2018. május 7., hétfő

MA ESTÉTŐL HOLNAP ESTÉIG FOLYAMATOSAN TILTAKOZNAK AZ ORBÁN-KORMÁNY ELLEN

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2018.05.07.

Sűrű másfél nap vár ránk, ugyanis a parlament holnapi alakuló ülése ellen többen, több helyszínen, több időpontban is tiltakozni fognak, különböző formákban.

Sőt, valójában már ma koraeste megkezdődik a demonstráció, méghozzá egy hányattatott előéletű élőlánccal, amit előbb a parlamenti őrség, majd (ahogy azt a Mérce írta meg először) a TEK is körbekordonozással nehezített meg, de most végül úgy tűnik, hogy mindenképpen megtartják majd. Az akció ma 18 órától holnap délelőtt 10 óráig tart majd.

Kicsivel előtte, 17 órától viszont a Civil Ellenzéki Kerekasztal tart majd nagy menetelést, terveik szerint körbejárják az ellenzéki pártok székházait, és mindenhol petíciót nyújtanak át, amelyben arra szólítják fel a képviselőket, hogy“ne tegyék le a képviselői esküt, és ne vegyék fel a munkát”. Valójában 16 órakor a Jobbiknál kezdenek, de mivel az távol van a többiektől, ezért hivatalosan csak a DK előtt kezdődik az akció.

Kedd reggel 9-kor a Kossuth tér sarkán a Nyomtassteis! fogja osztogatni 41. lapszámát, terveik szerint 10 ezer példányt szórnak szét a tüntetők között a nap során, de lehet menni segíteni nekik hajtogatni is az újságot.

Holnap délelőtt 10-kor is a Civil Ellenzéki Kerekasztal kezdi majd a tiltakozást, mint írják, demonstrációjuk oka, hogy

A többség nem akarja, hogy a csalással megválasztott új Parlament és kormány felálljon!

Ezt a tüntetést is érzékenyen érintette a TEK váratlan bejelentése a terület lezárásáról, de végül sikerült megállapodniuk a rendőrséggel arról, hogy 10 órakor rendőrségi biztosítással mehetnek be a TEK által lezárt részen az Alkotmány utcába, színpadot viszont nem építhetnek.

Délután viszont már a Mi vagyunk a többség csoport rendezi meg ugyanott a harmadik tüntetését, de ők már a délelőtti demonstráció szervezőivel koordinálva egész nap jelen lesznek, eseményük leírásában jelezték is, hogy az alakuló-ülés idején “a hangszóróinkat a parlamentre irányítjuk, hogy a képviselők meghallják a nép üzeneteit.” A tüntetés eredetileg 17 órára volt meghirdetve, de a szervezők korábban is jelezték már, hogy az időpont változhat, jelenlegi állás szerint 18 órakor kezdődik majd, és 20 óráig tart.

Érdekesség, hogy a tüntetésen lehet majd kapni a volt Magyar Nemzet munkatárai által létrehozott hetilap, a Magyar Hang nulladik számát, méghozzá 20 ezer példányban.

Ugyanekkor, tehát holnap 18 órakor a Jobbik viszont Miskolcon szervez demonstrációt.

És ha valakinek lesz még energiája, a Liberálisok május 9-én éjféltől május 10-én éjfélig, tehát 24 órán keresztül szintén a Kossuth téren lesznek majd, hogy követeljék, hogy “az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére.”

Az biztos, hogy elég sokan, elég sok módon fogják elmondani, hogy a holnap megalakuló parlamenttel komoly problémáik vannak, a Mérce pedig minden fontosabb megmozdulásról közvetít majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.