2018. május 8., kedd

MEGALAKUL AZ ÚJ ORSZÁGGYŰLÉS ÉS ORBÁN VIKTOR NEGYEDIK KORMÁNYA, LEZÁRÁSOK, DEMONSTRÁCIÓK ÉS ESKÜK SORA VÁR RÁNK KEDDEN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.05.07.


Nemcsak az új Országgyűlés, hanem a negyedik Orbán-kormány is megalakul május 8-án. Noha az előző két parlamenti ciklusban még a Fidesz rendezett össznépi banzájt a nemzet főterére, amelyről Orbán Viktor maga állította 2010-ben, hogy visszaadták a népnek, most az államhatalom mindent megtett, hogy elzárja még a környéket is az állampolgároktól.

Hatalmas területet foglal el a Terrorelhárítási Központ Budapest lakói elől hétfő éjféltől kedd délelőtt 11-ig, Az új Országgyűlés alakuló ülésének a napján ugyanis szinte a fél Belvárosra kiterjedő különleges intézkedéssort léptetnek életbe. Ez május 8-án 0 órától délelőtt 11-ig marad érvényben, s nemcsak az Országház környékén, annál jóval nagyobb területre lesz érvényes a TEK-féle rendszer. A lezárt területeten a TEK-esek lakásokba mehetnek be, embereket zárhatnak be vagy küldhetnek ki bárhonnan, általuk veszélyesnek vélt tárgyakat és anyagokat kobozhatnak el.

Ahogy azt már korábban is megírtuk, először a parlamenti őrség jelentette be, hogy lezárja a Kossuth teret, amiről április 24-én döntött az Országgyűlési Őrség arra hivatkozva, hogy a parlament keddi alakuló ülésén a külföldi és magyar védett személyek részvételével tartandó hivatalos programok egy része kiterjed a Kossuth térre is, így erre mindenképp szükség van. Aztán ezt a lezárást időben és térben is kiterjesztette 26-án.

A jelenleg hatályos lezárási határozatban az áll, hogy hétfőn 18: 00-tól kezdődött a lezárás, az érintett terület (kékkel) pedig így néz ki (az eredetileg tervezett lezárás pirossal):...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.