2018. május 30., szerda

MÉSZÁROS LŐRINC CSAK A JÉGHEGY CSÚCSA - A MAGYAROK TOLERÁLJÁK AZ ÖNZÉST

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.05.29. 



A szakemberek szerint, bár a sajtóban csak néhány név (elsősorban Mészáros Lőrincé) forog, ezres nagyságrendű lehet azoknak a száma, akik a jelenlegi viszonyok haszonhúzói. A gazdagodással kapcsolatos tesztjeink eredménye azt tükrözi, hogy a magyarok döntő többsége tulajdonképpen nem ítéli igazán el az ügyeskedést.

Gazdagságra rengetegen vágynak, de elérni annál kevesebben tudják – vezettük fel korábban az esélyeket modellező tesztünket (ezt itt találhatja). Ezt megjelenése után mintegy nyolcezren, azóta viszont már további 9 ezren töltötték ki. Az eredményeket értékelve a legmeglepőbb fejlemény, hogy a válaszadók kétharmada tartja az önzést bizonyos körülmények között elengedhetetlennek.

Az ezt a tesztünket kitöltők között majdnem ugyanannyian esnek a gazdag vagy legalábbis hamar meggazdagodó, mint amennyien a reménytelenül szegény, és annak is maradó kategóriába. Mindkét kategóriában körülbelül 5-5 százalék esett. Ehhez képest az újabb, már a mai hazai viszonyokat, a gazdagodás speciális magyar módiját alapul vevő tesztünk (ezt itt indíthatja) számunkra is meghökkentő eredményt hozott.

Elgondolkodtató, hogy legutóbbi gazdagodós tesztünkben a közpénz „megdézsmálását” alig valaki tartotta kifejezetten bűnnek.


Ezúttal a kitöltők 58 százaléka esett a legreménytelenebb, és 9 százalék az élet igazán napos oldalán járók közé. Persze ez semmiképpen sem nevezhető valamiféle reprezentatív felmérésnek (az egész nem nélkülözte a játékosság elemét sem, így – mint azt akadt, aki jelezte is – lehettek, akik kifejezetten irányított válaszokat adtak). Az viszont elgondolkodtató, hogy szépen kirajzolódott egy legfelső tized:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.