2018. május 11., péntek

MIKÖZBEN A MAGYAR INTÉZMÉNYEKBE EGYRE KEVESEBBEN FÉRNEK BE, KÜLFÖLDÖN EGYRE TÖBB MAGYAR TANUL

MÉRCE
Szerző: PAPP GÁSPÁR
2018.05.11.


Míg a magyar felsőoktatási intézményekbe évről évre kevesebben kerühetnek be, 2017-ben 12%-kal nőtt a külföldi felsőoktatási intézményben tanuló magyar hallgatók száma.

Az Index közölte az Engame Akadémia felmérésének eredményeit, ebből az derül ki, hogy több mint 13 ezer magyar jár külföldi felsőoktatási intézményekbe.
A szám évről évre elég meredeken növekszik, 2017-ben 12%-kal többen jártak – elsősorban Nyugat-Európai és tengerentúli – egyetemekre, mint a megelőző évben, a kutatás előrejelzése alapján a trend a következő évben is folytatódhat.

A magyar diákok elsősorban Ausztriában (jelenleg kb. 2600-an tanulnak itt), Németországba (kb. 2500) és Nagy-Britanniába (kb. 2050) mennek tanulni, őket Dánia, az Egyesült Államok, Hollandia és Franciaország követi. A brit egyetemekre jelentkezők száma az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről szóló népszavazás után ideiglenesen valamelyest megcsappant, a Brexit a német nyelvterület felé tolta a magyar diákokat. A korábbi évekhez képest még a holland és a dán egyetemeken nő meredeken a magyar hallgatók száma...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.