2018. május 16., szerda

MILLIÁRDOK MENNEK EL NÁLUNK ALIG LÉTEZŐ SPORTÁGAK LÉTESÍTMÉNYEIRE A BUDAPESTI OLIMPIA JEGYÉBEN

ZOOM
Szerző: CSEPREGI BOTOND
2018.05.16.


Mutatjuk, melyek azok a beruházások, amelyek bizonyítják: Orbán Viktor terve az, hogy még a rendezés elnyerése előtt felépíti a szükséges olimpiai létesítményeket.

Mint azt nemrégiben a Zoom.hu-n megírtuk, a kormány a 2024-es pályázat visszavonása ellenére is mindent megtesz egy olimpia előkészítése érdekében. Eddig legalább 750 milliárd forintot költöttek el vagy döntöttek tételekről annak érdekében, hogy egy későbbi játékok – például a 2032-es – megpályázásához készen álljon a megfelelő infrastruktúra.

Persze a felsorolt beruházások között olyan indokolható fejlesztések is vannak, mint az atlétikai stadion felépítése vagy az új Duna-híd, továbbá az M1-es hatsávossá tétele. Ezekre mondja majd a kormány azt – mint tette azt korábban rendszeresen –, hogy egyébként is megvalósuló fejlesztésekről van szó; ezek egy olimpia rendezéséhez elengedhetetlenek, de attól függetlenül is felépítenénk őket. (Más kérdés: ezek az állítólag évtizedek óta tervezett beruházások hiába fontosak, valamiért mégsem készültek el korábban).

Van egy adag olyan fejlesztés, amely nemhogy olimpia nélkül, de olimpia esetén is kínosan feleslegesnek tartott beruházás szokott lenni. Ezek az olimpiák „fehér elefántjai”, vagyis olyan létesítmények-beruházások, amelyek jóval költségesebbek a várható hasznuknál vagy éppen fenntartásuk ésszerűtlen terhet ró a közre.

Ezek a beruházások is azt bizonyítják, hogy

Orbán Viktor terve az: egy jövőbeni pályázat előtt, még a rendezés elnyerése előtt felépíttesse a szükséges létesítményeket.

Ezeket a beruházásokat ugyanis csak az indokolja, hogy – egyszer – olimpia lesz a magyar fővárosban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.