2018. május 31., csütörtök

MINDEN IDŐK LEGNEHEZEBB TESZTJE: TALÁLJA KI, MELYIKET MONDTA ORBÁN ÉS MELYIKET SOROS

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.05.31.


A feladat egyszerűnek tűnik: két idézet közül el kell dönteni, melyik származik a magyarságot a Kánaánba vezető miniszterelnöktől és melyik a végromlást és apokalipszist hozó Soros Györgytől.

Soros György újabb dolgozattal örvendeztette meg a művelt világot. (Ez normális országokban nagyjából annyira érdekes, mint egy Bill Gatesról, vagy Geroge Clooneyról szóló híradás. Pénzük nekik is van dögivel, és alapítványaik is, amelyek meglehetősen aktívak a világban.)

A Project Syndicate megjelent, Hogyan mentsük meg Európát című írásból vesszük Soros kijelentéseit.

Tessék kapaszkodni, indul a teszt:

1, “Az, amit európai projektnek nevezünk, megrekedt a pályáján. Már ez is elég nagy baj. Ennél is rosszabb azonban, hogy az EU váratlan válságok sorozatával szembesült. Az euró válságát, az illegális bevándorlást és a széteséssel fenyegető geopolitikai helyzetet említve. ez egy lehangoló diagnózis”.

2, "Az EU három súlyos bajjal néz szembe: a menekültválsággal, a gazdasági fejlődést akadályozó megszorításokkal és a dezintegrációval."

3, "A Brexit nagy fordulatot jelez, az EU első ízben veszíti el egyik tagországát, ami akár egy végleges dezintegrációnak lehet az előjele."

4, "A dezintegráció első példája a Brexit."

5, "Az EU nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe. Minden emberre, minden nemzetre, minden tagországra szükség van, ha meg akarjuk nyerni ezt a harcot. Semmilyen (uniós) intézmény sohasem léphet egy állam helyébe… Az intézmények vannak a tagállamokért, és nem fordítva.”

6, "Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért. Újra fel kell találnia magát. Ennek pedig igazi, alulról jövő kezdeményezésként kell működnie. A Szén- és Acélközösségből felülről irányított módon lett Európai Unió, és ez remekül működött. De az idők változnak. Ma az átlagemberek úgy érzik, nincs beleszólásuk semmibe. Közös erőfeszítésre van szükség."

7, "Osztanunk kell az egység a sokféleségben elvet. Vissza kell térnünk az európai jog következetes alkalmazásához. Ugyanazzal a mércével kell mérnünk egymást. A jelenlegi európai válság azért van, mert figyelmen kívül hagytuk az önmagunk által elfogadott szabályokat, veszélybe sodorva a két legnagyobb uniós vívmányt: a közös valutát és a schengen által védett belső piacot."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.