2018. május 5., szombat

NINCS IS ANNÁL SZEBB, MINT AMIKOR A TOLVAJ MÉLTATLANKODIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. ANDREA
2018.05.04.


...a magát kétharmadokon átívelően a magyarokkal azonosító korrupt zsarnok, aki személyes pénzéhségének rendelte alá a magyar és európai adófizetők pénzét, az igazság minden részletének kibontása nélkül pofázza, hogy az ő jóváhagyása és beleegyezése nélkül márpedig nem lesz uniós büdzsé, akárki meglássa.

Amit Orbán Viktor és az állampárti propaganda nagyvonalúan kifelejtett a választás megnyerése utáni riogatásból, az pontosan az, hogy annak ellenére, hogy ő kisvasutat épít a kertje végébe és stadionokat az ég aljára is, Európa nem az uniós források kedvezményezettjein akarja elverni a port, pláne ha olyanok is vannak közöttük, akiket nem Mészáros Lőrincnek hívnak. Igen, az egyhangúság valóban elvárás még mindig az uniós költségvetés elfogadásánál, de azért világbajnoki színvonalú önkritikátlan tudatzavart embernek kell lenni ahhoz, hogy miközben nyolc éve minden egyes napon szembemész az európai forgalommal, ott tesz keresztbe ahol bír (most éppen a médiaszabadságot és az újságírók függetlenségének védelmét elősegítő európai állásfoglalást nem szavazta meg a Fidesz, miután ennek értelmében rendszeresen ellenőrizni kellene a médiatulajdonosokhoz jutó közpénzeket!), nagy pofával eteti a híveit, hogy akkora ember ő, hogy a jóváhagyása nélkül a fű sem nő.

Nyolc éve rezzenéstelen pofával működtet egy olyan rendszert, amelyben az utolsó helyen állnak – hogy a témánál maradjunk – a gazdák, vagy éppen a kutatás-fejlesztés, most meg ezekre hivatkozva hazudja, hogy azért jut kevesebb ellopható pénz, mert azokat olyanoknak adják, akik beengedték a migránsokat. Nem remélem, hogy a megszorításokkal való fenyegetőzés eredményeket képes hozni egy maffiaállamot működtető, újabb kétharmados kormányzásra készülő elvetemült erkölcsi hullával szemben, de ez az ordas, leegyszerűsítő hazugság, hogy amit tőlünk vesznek el azt azoknak adják, akik migránsokat fogadtak be, egészen elképesztő. Miután három éve a migrációval való riogatásból kovácsolt magának politikai tőkét, most az a kínja és keserve, hogy az Európai Unió határvédelemre és a migrációval sújtott országok támogatására költ. (Nem, nem a migránsoknak adják, hanem a migrációban, Magyarországgal ellentétben, valóban érintett országoknak.) Ahelyett, hogy az uniós támogatások legnagyobb haszonélvezőit tömködné változatlanul pénzzel. Amiből kisvasút, stadion épül és amiből Mészáros Lőrinc okosabb lehet, mint Zuckerberg.

Nincs is annál szebb, mint amikor a segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni dumával évek óta kampányoló régi vágású kereszténydemokrata tolvaj azon méltatlankodik, hogy az évek óta kényelmesen ellopható pénzösszegeket az ő jóváhagyása és beleegyezése nélkül csökkentik. Cudar idők jönnek, az már biztos. Pedig már eddig is hasonlóak voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.