2018. május 4., péntek

ORBÁN 11 ÉVE MÉG MAGA BONTOTTA A KORDONT, DE MOST CSAPDÁT ÁLLÍTOTT AZ ELLENZÉKNEK

B1 BLOGCSALÁD 
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.05.04.


Ismerős a recept? Széthúzó, tétova ellenzéki erők és a megfelelő időben odalépő Orbán.

A Mi vagyunk a többség! elnevezésű demonstrációsorozat szervezőinek ötletére azonnal lecsapott a Jobbik, de lehet, hogy az ellenzék hoppon marad és nem jön össze a kordonbontás.

Az egész ügy a kordonnal hamar eszkalálódott: a Mi vagyunk a többség! csoport által meghirdetett második ellenzéki tüntetésen bejelentették az ellenzéki civilek, hogy május 8-án, kedden, az új parlament alakuló ülésének napján újabb tömegdemonstrációt tartanak a Kossuth téren. A rendőrség válaszul megüzente, hogy részlegesen kordonokkal zárja le a területet. Majd a 444.hu birtokába jutott az Országgyűlési Parancsnokság határozata, amelyből az derül ki, hogy a hivatalos közléssel szemben nemcsak május 8-án reggeltől délelőttig részlegesen, hanem már hétfő estétől teljesen lezárják a Kossuth teret, megakadályozva az ellenzéki tüntetést. Erre a Jobbik kordonbontást hirdetett meg május 8-ára. Kiderült azonban, hogy semmi sem az, aminek látszik: az ötlet nem a Jobbiké és lehet, hogy a kordonbontás se fog sikerülni.

A Mi vagyunk a többség! elnevezésű demonstrációsorozat egyik szervezője ugyanis azt állítja: az ő ötletük volt a kordonbontás, de nem bánja, ha nem őket viszik érte a börtönbe. Hommonay Gergely Facebookon írta meg, hogy végigtelefonálta az ellenzéket a kordonbontás ötletével, de senki nem mondott határozott igent. A jobbikosok viszont vissza se hívták, csak egyoldalúan meghirdették a bontást. Ugyanezt az információt erősítette meg a B1 blognak az ellenzéki tüntetések egyik szervezője is.

Nincs para, én ennek csak örülök, mert nem nekem kell megszervezni, nem engem visznek el a böribe 3 napra

– vonta le Homonnay Gergely a következtetést a Facebookon, de azért neheztel a Jobbikra, továbbá a „minden közös megmozdulásnak keresztbe tevő” LMP-re. Szabó Gábor pártigazgató válaszul a Népszavának azt nyilatkozta, hogy „szimpla félreértés az egész, amit telefonom tisztáztam a szervezőkkel”.

Korábban a párt kiadott egy közleményt, miszerint az új parlamenti frakciójuk első „érdemi döntése” volt, hogy a párt képviselői az Országgyűlés alakuló ülésének napján lebontják a Kossuth teret körülvevő kordonokat.

„Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem”

– hangsúlyozta a párt. A Zoom.hu szintén végigtelefonálta az ellenzéket, akik a cikk megírásának pillanatáig nem tudták eldönteni, hogy részt vesznek-e a kordonbontásban, bár mindenki leszögezte, hogy elítélik a Parlament körbevételét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.