2018. május 18., péntek

ORBÁN "TISZTELETET" KÖVETEL A ZSIDÓKTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.05.18.


Nem először szembesülünk azzal a jelenséggel, hogy Orbán a személye és politikájával szembeni kritikát azzal hárítja el, hogy “több tiszteletet” vár el. Az esetek egy részében nem is magával, hanem “Magyarországgal szemben”, mert ő maga Magyarország. Ha az ő valamelyik gazemberségét bírálják, akkor Magyarországgal szemben tiszteletlenek.

Sajnálatos fogalomzavarban szenved Felcsút legjobb focistája, amikor a tiszteletet keveri a szabad véleménynyilvánítással. Egy kritika, bírálat és vélemény nem tiszteletlenség, lehet valakit akkor is bírálni, ha személye megkapja a neki kijáró tiszteletet. De aki azt követeli, hogy olyan tiszteletet adjanak neki, amibe nem fér bele a kritika, azt zsarnoknak nevezik.

Ez a hamis tekintély, amelynek feltétlen tisztelet jár, amely nem tűr ellentmondást, nem tűr kritikát és vele kapcsolatos szabad véleményt. Elnémítaná, mindenki torkára fakasztaná a szót azzal, hogy ő tiszteletet követel magának, méghozzá olyan hamis tekintélytiszteletet, amely bírálhatatlan, tévedhetetlen, és kizárólag az engedelmességben nyilvánul meg.

Ez a vallásos tisztelet azonban nem jár a felcsúti bálvány úrnak, vagy nyilváníttassa magát istennek, esetleg csalatkozhatatlan pápának, vagy királynak, akinek bírálata felségsértés. A négy évre választott magyar miniszterelnök székében ilyen tekintélyt nem követelhet senki magának, még akkor sem, ha mindenki tudja, hogy leválthatatlan diktátorról van szó. Még formálisan nem lett se Duce-nek, se Führer-nek kinevezve.

Orbán legújabban Ronald S. Laudertől, a Zsidó Világkongresszus elnökétől vár tiszteletet, amiből máris tudni lehet, hogy akkor Őszentségét a Zsidó Világkongresszus elnöke kritizálni merte. Méghozzá azért, mert Orbán kiüldözte Magyarországról Open Society Foundation-t, a Nyílt Társadalom Alapítványt, amelyet Soros György hozott létre, melyből számos nemes célt támogatott. Jelkp értékű, hogy nácik által a mai zsidó világ-összeesküvés szimbolikus alakjának tartott Soros György alapítványa Berlinbe menekül Budapest elől.

Budapesten még az ország főterét is a zsidók deportálásának évének megfelelő állapotra alakították vissza, méghozzá egy olyan rendszer képviseletében, amely a deportálásokat is elrendelő, antiszemita kerestzény-nemzeti Horthy-rendszer szellemi utóda. Míg Berlinben a II. világháború bűneivel szembenézett németek fővárosában a szabad szellemű világváros működik, ahova egy zsidó alapítvány menekül a fasiszta Budapestről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.