2018. május 7., hétfő

ORBÁN VADI ÚJ ANYAGBÓL SZŐTTE A NEGYEDIK KABÁTJÁT

INDEX.HU
Szerző: DULL SZABOLCS
2018.05.07.


"Mindig a kabáthoz keressük a gombot, nem a gombhoz a kabátot" - mondta Orbán Viktor arról, mi alapján válogatta a minisztereit az új kormányába. Nemsokára elkezdi a munkát az új Orbán-kormány, amelynek nemcsak az az újdonsága, hogy sok benne a civil miniszter, hanem a struktúra is jócskán változik. Orbán most igazán kézbe veszi a kormányzást.


Pár nap múlva megalakul Orbán Viktor negyedik kormánya. A miniszterek névsora már ismert, és a kormányzás struktúrájáról is tudhatunk néhány információt. Így az eddigi támpontok alapján már tudunk beszélni arról, hogy miben is ígérkezik másnak ez a kormányzati a ciklus az előzőekhez képest.

2014-ben Orbán Viktor és a Fidesz azzal a jelszóval (minimalista kormányprogrammal) kampányolt, hogy "folytatjuk". Ezúttal véletlenül sem ejtettek ki a szájukon ilyet fideszes vezetők a kampányban. Nem véletlenül: az eddig jelekből is láthatjuk, hogy Orbán nem az eddigi gyakorlatot akarja folytatni.

"Semmi nem marad úgy, ahogy eddig volt, ez valóban új kormányzás lesz. Ehhez új eszközök, új formák és részben új emberek kellenek."

Rogán Antal, az Orbánhoz egyik legközelebb álló miniszter jelentette ezt ki pár nappal az április 8-i választási győzelem után. Majd szép sorban jöttek a konkrétumok: Lázár János, Balog Zoltán és Kósa Lajos kiszállása, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megszüntetése, politikában eddig ismeretlen és járatlan szereplők miniszteri felkérése.

Vegyük is sorra, milyen újdonságokat és különbségeket látunk már most az eddigi orbáni kormányzáshoz képest:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.