2018. május 9., szerda

REJTÉLYES FEGYVERES VÉDTE ÁDERT A PARLAMENTNÉL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2018.05.08.



A férfi gépkarabélyt, tölténytárakat viselt, és olyan taktikai felszerelést, amit az amerikai magánhadseregek kelléktárában látni.

A lila sapkás készenléti rendőrök tömegében is fenyegetően hatott az a férfi, aki május 8-án, a parlament alakuló ülése után védte az állami és kormányzati vezetők menekülési útvonalát. A fegyveres a parlamenti mélygarázs kijárata előtt állt őrséget, és bár hitelesnek tűnő rendőrségi jelvényt viselt, ruházata minden szempontból elütött az ismert hatósági egyenruháktól – inkább az amerikai zsoldos magánhadseregek taktikai felszerelésére emlékeztetett. A rendőrt az Index fotósa szúrta ki, de ruházata Vajnai Attila Facebook-posztjában is jól megfigyelhető.

Az állig felfegyverzett, lövészszemüveges férfi könnygázsprayt, pisztolytáskát és egy távcsöves AR15-ös gépkarabélyt viselt, a hozzátartozó tárakkal együtt: szürke ruhájának ujján a Police és a C.A.T- mozaikszó volt olvasható – utóbbi talán a Counter Assault Team rövidítése lehet, ez a csapat viszont nem közel sem magyar, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik. A rejtélyt tovább fokozza a férfi PPM feliratú baseball-sapkája, a dresszhez tartozó neonzöld police felirat pedig szintén nem tűnik hivatalos jelzésnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.