2018. május 19., szombat

TÍZ DOLOG, AMIÉRT JÓ GRAZBAN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zozie
2018.05.19.


Rendületlenül érkeznek a posztok a Tíz dolog-sorozathoz (eddigi részek itt), ezúttal például Grazból, ahonnan az ott orvosként dolgozó Zozie küldte el a saját listáját. Most szólok, hogy a jövő héten jön az „ellenposzt” is tőle, amiben majd a kevéssé pozitív dolgokról olvashattok. De most pozitívak leszünk, lássuk hát!

„Ha már fut ez a sorozat arról, mi az a 10 dolog, amiért szeretsz ott élni, ahol, akkor gondoltam, leírom az én tíz pontomat is.

#1 Elhelyezkedés


Ausztria közel van Magyarországhoz (Orbanisztán), hamar haza lehet ugrani (na jó, kivéve ha a nyugati részeken dolgozol), ez most inkább a keleti részekre vonatkozik. A Balaton tőlünk 2,5 óra ajtótól ajtóig. :)

#2 A földrajzi környezet

Miután szeretek és tudok síelni is, meg boardozni is, baromi kapóra jön, hogy kb. háromnegyed óra vezetésre a várostól már van sípálya télen, nyáron, ha szabadnapos vagyok egy valag strand van mindenfelé. Közel van Olaszország is, ha éppen arra vágynánk éppen, a tengerpart sincs nagyon messzebb, mint a Balaton...

#3 A város maga

Ausztria második legnagyobb városa. Vagyis kb. van minden, ami Bécsben (kivéve kevés dolgot, például Starbucks, mert az ide nem jöhet be), de a város emberi léptékű.

Kevés a izé khm, a bűnözés, van egyfajta kisváros érzése a dolognak, mégis, minden kényelem megvan, amit a nagyváros adhat. Nagy shopping mallok, mozik, billiárdtermek, stb...

#4 Az ételek

Az étel jó minőségű, még ha kurva drága is. A németországi cuccnak mindig eszetlen vízíze volt, itt meg majdnem olyan ízes az étel, mint amit az ember Magyarországon vehet. Nem vízízű a paradicsom, stb.

#5 Az élet lassú

Az élet Nyugat-Európához képest baromi lassan folyik. A németeknél a másodperceket is nézik, itt meg olyan kényelmesen „passt scho” stílusban zajlik minden. Azért rohanás itt is van sokszor, de nem az az őrült nyugati tempó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.