2018. május 12., szombat

TÍZPARANCSOLAT

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2018.05.12.


Kezd kissé elegem lenni ebből a tízparancsolat ügyből, amit a földkerekség egyik legbutább embere tart napirenden. Az illető miniszter a magyarországi kormányban, ami különben azt jelenti, hogy a helyén van, egy ilyen testületben nincs helye olyannak, aki képes közepes eredménnyel elvégezni az általános iskola második osztályát. Erről jut eszembe, volt nekem egy unokatestvérem, egy időben kórházigazgatóként vitte tovább a saját osztályát, ha csak lehetett, részt vett a nagyviziteken, olykor más osztályokon is. Egy nem túlságosan okos, ki tudja, ki által és hogyan kinevezett főorvos vizitje után lezöttyent mellém (az akkori feleségemet vártam, ő is éppen vizitelt), kifújta magát, aztán azt mondta: azt én értem, hogy ez a pali elvégezte az egyetemet, azt nem értem, hogyan tudott leérettségizni.

Szóval tízparancsolat. Olvastam egy remek cikket, amiben a szerző idézi ezt a fejhúst. Idézek néhány sort: "...sehol nem találtam olyasmit, hogy bárki emberellenesnek nevezte volna... a tízparancsolatot. Ki mikor és hol mondott olyat, hogy nem célszerű a tízparancsolat szerint élni? Senki, soha ilyet nem mondott, egyetlen elvetemült ellenzéki sajtóorgánum sem."

Én sem olvastam ilyesmit, minthogy ezt eddig én sem írtam le. Most már itt az ideje, hogy leírjam. Ennyire iszonyatosan ostoba alakokat csak elrettentő például idézek, ezúttal megteszem, ezt is a jelzett, Molnár Bálint által írt cikkben láttam, ő citálta a nem tudom, milyen minisztert (nem bírom sem kimondani, sem leírni azt a szószörnyeteget, amivel az illető intézményt nevezik): "Az józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni. Az ellenzéki sajtó heves támadásainak közepette én azt szeretném már végre valakitől hallani, hogy a parancsolatok közül melyik az, amelyik emberellenes? Melyik az, amelyik az ember hátrányát hangsúlyozza, bármiféle értelemben?"

Nem látható be józan ésszel, megmutatom, melyik emberellenes, valamint azt is, melyik hangsúlyozza az ember hátrányát mindenféle értelemben (a bigott sötétséget nem lehetséges értelemnek nevezni).
Ideteszek egy pontos másolatot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által hitelesített tízparancsolatból:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.