2018. május 11., péntek

VASÁRNAP TARTJÁK AZ ÉLET MENETÉT

SZTÁRKLIKK
Szerző: Sztárklikk
2018.05.11.


Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet résztvevői vasárnap 16 órakor a Március 15. térről, az Élet menete szobortól indulnak és az Erzsébet hídon keresztül vonulnak a Friedrich Born rakpartra.


A vasárnapi rendezvényen színpadra lép mások mellett Székhelyi József színész, Rost Andrea operaénekes, Pajor Tamás és Oláh Gergő énekes, továbbá egy olyan család is, amelynek második világháborús megmentett és megmentő tagja is van.

Az Élet menetét tizenhatodik alkalommal rendezik meg, hogy a résztvevők felekezeti és politikai hovatartozásra tekintet nélkül együtt róhassák le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt, és hitet tegyenek a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikai kultúra mellett.

A felvonulás idején - várhatóan háromnegyed négytől öt óráig - lezárják a Március 15. tér-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Budai alsó rakpart útvonalat, és módosul az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz, valamint a 19-es, a 41-es, az 56A villamos és a TH nosztalgiavillamos közlekedése - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.