2018. június 8., péntek

89. ÜNNEPI KÖNYVHÉT - 2018. JÚNIUS 7-11.

ÜNNEPI KÖNYVHÉT
Szerző: unnepikonyvhet.hu
2018.06.07-11.



2018. június 7-11. között immár 89. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe. Supka Géza álma az irodalom, a könyvkiadás, író és olvasó találkozásáról – "ingujjban, közvetlen, bohém formában" – öt napon át tartó, majdnem kétszáz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, zenés programokkal tarkított rendezvénnyé terebélyesedett. És akkor még csak a központi helyszínről, a budapesti Vörösmarty térről esett szó, holott a könyvhét alkalmából a főváros más pontjain, valamint több vidéki városban, és a határon túl, Kolozsvárott is szerveződnek helyi események.

Az Ünnepi Könyvhét ünnepélyes fővárosi megnyitójára június 7-én, csütörtökön, 16.00-kor kerül sor a Vörösmarty téren, ahol ez alkalomból Berg Judit írónő mond beszédet. A vidéki megnyitó helyszíne idén Szekszárd városa.

Honlapunkon a könyvheti programok részletei, a kiadók által tervezett dedikálások időpontjai mellett a könyvhéttel kis híján egyidős hagyomány, a Szép Magyar Könyv Verseny 2017-es mezőnyének legjobbjairól is tájékozódhatnak. A Könyvlista menüpont alatt pedig megtalálható a magyar kiadók könyvhétre időzített friss megjelenéseinek – több, mint háromszáz új kötetnek – a listája.


Kedves Látogatóink! Szeretettel várjuk Önöket idén is közös ünnepünkön, az Ünnepi Könyvhéten. Hiszen Önök és mi is – olvasók vagyunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.