2018. június 1., péntek

A DIVATRA IS RÁTETTE KEZÉT ORBÁN RÁHEL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2018.05.31.


Állami irányítást kapott a divatipar fejlesztése - írja a HVG. Lapátra tették Közép-Európa legrangosabb divateseményének sikeres szervezői gárdáját, hogy a Central European Fashin Week irányítását Orbán Ráhel ismerősei vehessék át - ám ez csak a jéghegy csúcsa. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2 milliárdot kapott a divat- és dizájnipar "fejlesztésére", és a kormány - szintén az MTÜ érdekeltségeként - új vállalkozást is indított a feladat elvégzésére.

A divatipari hatalomátvételnek voltak előjelei - írja a lap. Egy tavaly decemberi közlöny szerint például a kormány 2 milliárd forintot irányzott elő a magyar divat- és dizájnipar fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok ellátására, méghozzá a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fennhatósága alatt. Márpedig az ügynökség egyik legbefolyásosabb személyisége éppen Orbán Ráhel. A nagyvonalú állami beavatkozásnál még árulkodóbb volt, hogy a divathét korábbi stábját - nemzetközi sikerei ellenére - menesztették.

A kormány továbbá arról is döntött, hogy 150 millió forintból - szintén az MTÜ érdekeltségeként -, egy új vállalkozást is létrehoznak, a magyar divat- és dizájnipar "átfogó megújítására". A Divatipari Marketing Igazgatóság már tavaly létrejött az MTÜ-n belül - a fiatalos #hellodivat néven divatipari stratégiai napot is tartottak 2017 végén, ahol a résztvevők 5 éves tervet dolgoztak ki.

A szervezet élére Orbán Ráhelnek és családjának személyes jó ismerőse, Bata-Jakab Zsófia került. Bata-Jakab a kormányfő lányával egy időben járt a Corvinus marketing szakára, és már egyetemi évei alatt is dolgozott például a - Lévai Anikó által felkarolt, ám hatalmasat bukó - részben állami Attitude divatmárka csapatában. A Divatipari Marketing Igazgatóságnak az ő felügyeletével összeállított stábjában alig lehet olyat találni, aki valamilyen formában ne kötődne a Tiborcz–Orbán házaspárhoz..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.