2018. június 29., péntek

A FIDESZES ÜGYÉSZSÉG TŰZÖN-VÍZEN ÁT VÉDI KÓSÁT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.06.28.


Az, hogy Kósa Lajos közjegyzői okiratba rögzíttette az édesanyjának "járó", 800 milliós ajándékot, az ügyészség szerint nem veti fel a bűncselekmény gyanúját. Egy kérdésünk maradt: akkor mi?

A rejtői-ügy még a választások előtt robbant ki: a csengeri örökösnő 1300 milliárdos örökségének megszerzésében és befektetésében működött közre a Fidesz előző ciklusi frakcióvezetője, majd onnan tárcanélküli miniszterré, végül egyszerű képviselővé fokozz Kósa Lajos. Az is kiderült: Debrecen egykori polgármestere befolyására hivatkozva az örökösödési ügy felgyorsítását ígérte az asszonynak. Vajon teljesen független az a közjegyzői okiratban rögzített szándék, hogy amennyiben sikerül megszerezni az állítólagos örökséget, úgy Kósa édesanyja 800 millió forintnak megfelelő eurót kap "ajándékba" az örökösnőtől?

Aligha.

A józan paraszti ész azt diktálja: ennyit kért Kósa azért, hogy befolyását latba vesse az ügyben. És azért édesanyja nevére, hogy neki magának még véletlenül se kelljen – nyilvános – vagyonnyilatkozatában feltüntetnie és megmagyaráznia e tételt.

Vagyis: függetlenül attól, hogy az állítólagos örökség létezik-e vagy sem, hogy a csengeri asszony szélhámos vagy sem, Kósa egy darabig őszintén hitt az örökség létezésében, és jópénzért felajánlotta befolyását – ez pedig akkor is bűncselekmény (befolyással üzérkedés), ha végül semmi nem lesz a dologból. (Számos olyan bűncselekmény-típus létezik, amelynek már az előkészülete is büntetendő, függetlenül a végeredménytől.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.