2018. június 8., péntek

"A HETEDIK"

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2018.06.06.


Igazi magyar népmese. Hét év alatt hetedszer módosítják azt a bizonyos gránitszilárdságút. De a 77 magyar népmese történetei többnyire happy end-del végződnek: boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Egy kis emlékeztető. A valaha még „dr.” Schmitt Pál 2011-ben ünnepélyesen aláírta az Alaptörvényt. De egyikük sem állt el 2012-nél tovább, Schmitt a plágiumba, az Alaptörvény az úgynevezett átmeneti rendelkezésekbe és a választási regisztráció ötletébe bukott bele. Még ugyanebben az évben jött a harmadik módosítás a” termőföld, az erdők… védelme” érdekében. A negyedik módosításra alig 3 hónapot kellett várnunk. Ebben egyebek között szűkítették az Alkotmánybíróság hatáskörét, eldöntötték, hogy kik, illetve mi tekinthető „családnak”, szabályozták az egyház-alapítást (szegény Iványi Gábor azóta is emiatt szív), kriminalizálták a hajléktalanokat, korlátozták a politikai hirdetéseket.

A 2013-ban hozott ötödik módosítást a „kényszer” szülte, mert az előző az EU-ban kiverte a biztosítékot. Ebben szüntették meg az OBH elnökének önkényes ügy-áthelyezési jogát, a politikai reklámok korlátozását, és valamelyest módosították az egyházra vonatkozó szabályokat, ám ugyanezzel a lendülettel gyorsan megszüntették a PSZÁF-ot.

Szinte hihetetlen, de 3 éven át nem porlasztották tovább a gránitot, mígnem 2016-ban – hatodik módosítás – kitalálták a „terrorveszélyhelyzet” kategóriát. Az első – titkos változatot – az ellenzék nem támogatta, de végül a Jobbik - kisebb változtatás után - besegített a Fidesznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.