2018. június 7., csütörtök

A JOBBOLDALI NYILVÁNOSSÁG UTOLSÓ KRITIKUS LAPJA IS ELVÉRZETT

444
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2018.06.06.


- Ezen a héten jelenik meg utoljára a nyomtatott Heti Válasz.

- A lapot a Fidesz eredetileg a „balliberális médiatúlsúly” ellen hozta létre, a Simicska-Orbán-viszály kirobbanása óta viszont ellenséggé váltak.

- Lényegében ez volt az utolsó jobboldali lap, ahol még kormánykritika jelent meg.

- Az utobbi időben megváltozhatott Simicska Lajos álláspontja is, és lehet, hogy nem akart tovább konfrontálódni Orbánnal.

A Heti Válasz egyik újságírója épp néhány hete mesélt arról, hogy a Fideszhez lojális média újságírói folyamatosan ekézik őket belső fórumokon, mert a kormánybarát lapok szerzői sokkal nehezebben tűrik a kritikus jobboldali hang létezését, mint az ellenzékiekét. Árulóként tartják nyílván azokat, akik a Simicska-Orbán affér után kitartottak lapjuk mellett, és nem mentek át az újjáépülő médiabirodalomba.

Ez persze látszott a nyilvánosságban is: nehezen felejthető pillanata marad a kis magyar médiatörténetnek, amikor áprilisban az egykori munkatárs Huth Gergely lelkendezve tette tönkre az épp bezárás előtt álló Magyar Nemzet utolsó konferenciáját. A pártmédiában gyakran kérdezték fel a korábbi kollégákat, és nem rejtették véka alá örömüket, miután finanszírozhatatlanná váltak. A Figyelőt felvásárló Schmidt Mária új mottójával - „A válasz csak akkor érdekes, ha a kérdés jó” - már egyértelműen a Heti Válasznak akart bemutatni.

Most úgy tűnik, hogy a Simicska-média egyik utolsó bástyája is ledőlt. A Heti Válasz kinyomtatva többet nem jelenik meg, a kiadó csődeljárást kezdeményezett maga ellen a tulajdonosoknál.

A HV-val együtt valószínűleg megszűnik a jobboldali nyilvánosság utolsó kritikus lapja is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.