2018. június 5., kedd

A KABRIÓS ELIT, AMELY MAJD LEVÁLTJA ORBÁNT

MÉRCE
Szerző: WEILER VILMOS
2018.06.04.


2018. június 1. Közel két hónapja érte el a Fidesz harmadik kétharmados győzelmét. A magyar lakosság jelentős része messze a létminimum alatt él, a 18 éven aluliak egyharmadát mélyszegénység sújtja. A szabad sajtó nagy részét beszántották, a demokratikus intézmények sorra alakulnak át a Fidesz öklévé, éppen a bíróságok függetlensége van soron az alkotmányozó többség előtt.

Az ellenzéki pártok egymást marják, az LMP-ben az Etikai Bizottság határozott tisztogatásba kezdett. Az önálló indulás feltétlen hívét, Sallai Róbert Benedeket kizárták a pártból, az összefogáspárti Hadházy Ákost két évre eltiltották minden tisztség viselésétől. Az Országos Elnökséget teljesen lecserélték, másodvonalas, eddig alig ismert figurák kerültek a vezetési pozíciókba. Azt hinnénk, eljött a szembenézés ideje, a konzekvenciákat levonják, a hibákat beismerik, visszatérnek a párt eredeti célkitűzéseihez és módszereihez.

Mindeközben Kendernay János, frissen megválasztott elnökségi tag, a napfénynek megörülve lő egy szelfit a Szabadság-hídon. Éppen egyedül ülve az autójában, ami történetesen egy kabrió. Természetes viselkedése egy egészséges embernek, nagyobb bűnt is követtek már el.

De vajon igazuk van-e azoknak a környezetvédőknek, akik szerint egy zöldpárti politikusnak nem hiteles egyedül vezetnie Budapest belvárosában? És igazuk van-e a rendszerkritikus választópolgároknak, akik szerint nem hiteles ellenzéki politikusként látványosan urizálva kabrióban szelfizni?

Mi, akik az elmúlt években a magyar politikában mind a Fideszt, mind a 2010 előtti baloldalt elutasítottunk, valamikor nemes céllal kezdtünk el a közélettel foglalkozni. Nem csak a demokrácia lebontásával volt problémánk, nem csak a határon túliak elleni uszítással, nem csak a szemkilövetéssel és a sajtószabadság csorbításával. Gondunk volt a hatalmas fekete autókkal járó öltönyös férfiakkal, Habony Árpád háromszázezer forintos cipőjével és Botka László milliós órájával is. Gondunk volt a helikopterezéssel, a sokszáz négyzetméteres balatoni nyaralókkal, de a budai villanegyedekben lakó „szociáldemokratákkal” is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.