2018. június 9., szombat

A MEDVE, AMELY ELFELEDTETTE VELÜNK EGY HÉTRE, HOGY MILYEN ELKÉPESZTŐ ORSZÁGBAN ÉLÜNK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.06.09.


Bizonyára sokan szurkoltak annak a fiatal mackónak, amely valami rejtélyes okból a biztonságot jelentő szlovák hegyekből elindult dél felé, és olyan sikeresen bandukolt az Alföldön, hogy majdnem elérte Orbán Viktor déli határkerítését. A Sándorfalvánál altatólövedékkel semlegesített állat elhitette velünk néhány napra, hogy van annál fontosabb dolog is ebben az országban, minthogy egy év alatt mekkorára nőtt Mészáros Lőrinc vagyona, vagy, hogy ki lépett éppen ki a Jobbikból. Volt végre egy közős ügye ennek a széthúzó társadalomnak. Több ilyen mackós sikertörténet kéne szegény kis hazánknak, és akkor talán a közös dolgokat is észrevennénk egymásban, nem csak a különbözőségeket!

Aki eddig nem értette, miért szeret Orbán Viktor vagy Vona Gábor kutyás képeket posztolni magáról, aki számára a cukiság eddig egy értelmezhetetlen kategória volt, az az elmúlt hét eseményei alapján sejti talán már, hogy az állatok sokkal jobban érdeklik az embereket, mint a politikusok. A cuki fotókon tehát a kutyusok, cicák és egyéb aranyoskák adják el a gazdikat, és nem fordítva. A hét hőse azonban egy magányos mackó volt, akinek szerencsére politikus nem került az útjába, így profiljához nem köthető semmilyen rangú és színezetű közéleti személyiség nem rontotta a hitelét.

Amikor kiderült, hogy a szlovák hegyekből elkóborolt 1-2 mázsa körüli testsúlyú hároméves hím délre tart, senki sem gondolta volna, hogy ilyen tempóban jut el négy megyén keresztül egészen Sándorfalváig. A medvéről ugyanis általában az jut eszünkbe, hogy cammog, közben egy kicsit bóklászik a málnásban, néha megmártózik egy útjába eső patakban, esetleg ráijeszt néhány kirándulóra, de arra nem pazarolja az energiát, hogy üldözze is őket. A mi mackónk azonban gyorsabban haladt, mint néhány hazai vasúti szerelvény, és jobban csipkedte magát, mint néhány válogatott futballista...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.