2018. június 23., szombat

A MI AKARATUNK?

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2018.06.22.


Az enyém biztosan nem.

Kés a vajon nem megy át olyan simán, mint ahogy a parlamenten sikerült átnyomni az alkotmánymódosítást.

Hát hogyne ment volna át ilyen svunggal a hajléktalanságot gyakorlatilag betiltó módosítás (a keresztény kultúra védelmével összesimulva, legalábbis papíron), amikor a Fidesz és a KDNP mellé becsatlakozott a Jobbik is, és Dúró Dóra, meg a nemzetiségi (egyébként fideszes) Ritter Imre is az igent nyomta meg? És hát persze, hogy a Stop Soros is hasonló sorsra jutott.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig nem volt rest, a javaslat elfogadása után rögvest ki is adtak egy nyilatkozatot, amiben győzelemittasan tudatták: a kormánynak Magyarország az első, az alkotmánymódosítás és a Stop Soros pedig a magyar emberek akaratát érvényesíti.

Ami szemenszedett, gonosz, felelőtlen hazugság.
A helyzet ugyanis az, hogy ha a kormánynak Magyarország lenne az első, akkor nem hazugságokra épülő, gyűlöletkeltő és ebben a formában teljesen felesleges törvényjavaslatokkal keltené érdemi cselekvés látszatát.

Főleg, hogy előtte mintegy három évet (és megszámlálhatatlan milliárdot) tett arra, hogy a migrációval hergelje a közvéleményt, a közmédiából okádva a hazugságokat, plakátokkal teleszemetelve az utcákat, és kiirtva ezzel gyakorlatilag minden értelmes témát a magyar politikai- és közéletből.

Három éve ebben a gyűlölet uralta légkörben élünk, pusztán azért, mert ez volt a módja annak, hogy a Fidesz hatalomban tartsa magát, és elvonja a figyelmet politikusainak és barátainak (meg persze vejeinek) kétes ügyleteiről és megbénítsa az ellenzéket. Sőt, mostanra eljutottunk ám odáig, hogy ilyen-olyan formában az ellenzék egy része is átveszi már a fideszes szólamokat migrációs témákban – ami egészen új szintje a politikai kalandorlétnek, de egyben óriási tragédia Magyarországnak is, hiszen ebben a tempóban lassan kidobhatjuk a racionalitást az ablakon, és belesüppedhetünk a Fidesz által konstruált álvalóságunkba, ahonnan nem lehet majd kitörni.

A legjobb példa erre egyébként pont a Kormányzati Tájékoztatási Központ nyilatkozata, amiben arra hivatkoznak, hogy a magyar emberek akaratát érvényesítették ezzel az alkotmánymódosítással.

Ugyanis a magyar emberek még márciusban, tehát a választások előtt, a kampányőrület tetőpontján sem a migrációtól féltek a legjobban, hanem a magyar egészségügytől és a szociális biztonság hiányától. Tegyük hozzá: teljes joggal.


És talán ettől olyan végtelenül elkeserítő az a szomorújáték, ami tegnap lezajlott az Országházban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.