2018. június 11., hétfő

A RÓZSADOMBI ÚRIFIÚ, AKI A NER HOLDUDVARÁBÓL VÁLTANÁ LE A FIDESZT

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2018.06.11.


A rendszerváltás utáni politikai-gazdasági elit gyerekeivel nőtt fel, ma a parlament legfiatalabb és legvagyonosabb tagja. Az LMP politikusaként beszélőviszonyban van Csányi Sándorral, de elment Orbán Ráhel esküvőjére is. Az elmúlt években milliárdokat profitál a NER-ből, a pénzét mégis a rendszer lebontására akarja fordítani: azt mondja, nyáron vidéki médiahálózatot indít, hogy ne csak a Fidesznek legyen Budapesten kívül sajtója. Egy házban élnek édesanyjával, a NER egyik főideológusának számító Schmidt Máriával, akivel vannak politikai vitáik, de üzletileg teljes összhangban gyarapodnak. Portré az LMP-s Ungár Péterről.

Budapest egyik legdrágább utcájában lakik Ungár Péter. A lakrésze árnyékos, középpontjában egy hatalmas franciaágy, felette egy hasonló méretű Fehér János-festmény. Könyvespolcán Igor Janke Orbán Viktorról szóló kötete, valamelyik Harry Potter, de van Csurka István is. Kedvencei a Mrs. Dalloway, illetve a Mester és Margarita.

Ungár lakrésze egy olyan 340 négyzetméteres házban található, amelynek negyedrészben tulajdonosa. Itt él édesanyjával, Schmidt Máriával, a NER egyik főideológusával, az ország leggazdagabb nőjével.

"Eleget mondják, pontosan tudom, hogy én nem vagyok a nép egyszerű gyermeke, egy rózsadombi gazdag úrifiú vagyok. Ezért tudom, hol a helyem, mik a korlátaim"

- válaszolta mezítláb és borostásan arra a kérdésre, hogy milyen politikai ambíciói vannak. Miniszterelnökiek nincsenek, de miniszterként el tudja képzelni magát. Utóbbihoz viszont mindenképpen kormányváltás kellene szerinte, Fidesz–LMP-koalíciót nem tud elképzelni a politikában, még ha az üzleti életben, a családi cégükön belül éppen valami ilyesmi a helyzet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.