2018. június 8., péntek

AZ ORBÁNNAL KAPCSOLATOS EURÓPAI MASZATOLÁS RETKES POHARÁBA TISZTA VIZET KELL ÖNTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2018.06.07.


Valamiért én is úgy érzem, hogy a valósághajlítás eme végtelenített jelenében minden, a valósághajlításnak látszólag ellenálló apró kis gesztusnak is örülni lehet. Nem naiv, bárgyú, oldja már meg valaki helyettünk módon, hanem az el nem hajlítható valóság talaján maradva. Amit persze minden idők legnagyobb valósághajlítója már elfoglalt magának, de most vegyük úgy, hogy nekünk is jut egy talpalatnyi hely azon a talajon.

Arról szeretnék pár szót szólni (jól elvettem ezzel a kolléga munkáját), hogy következik-e bármi is abból – a szimbolikus felszíni, nagyközönségnek szánt üzeneten túl -, hogy Orbán Migránsverő Viktornak nem osztottak sem lapot, sem rivaldafényt, sem mikrofont az Európai Néppárt holnapig tartó, három napos müncheni csúcsán.

Van-e önmagán túlmutató jelentősége annak, hogy nem kérték fel arra, hogy beszédet tartson, hogy senki mást sem kértek fel a Fideszből arra, hogy beszédet tartson és bölcsességeket puffogtasson a migráció kérdéséről, amely – az EP-választásokra való felkészülésen túl – az általában vett menekültügy, a határvédelem és az európai életmód fenntartásának kontextusában a tanácskozás egyik sarkalatos pontja?

Érdemes-e bármilyen következtetést levonni abból, hogy az Európai Néppárt legsikeresebb tagjának (by Gulyás Gergely) – a migrációt (Soros gyűlöletével nyakon öntve) évek óta a napi politikai csatározások homlokterébe emelő, kizárólagossá tevő, minden közpolitikai kérdést a migrációs veszélyekkel való riogatásra kifuttató – felcsúti zseni pártjának potenciális iránymutatásaira ezúttal nem kíváncsi az Európai Néppárt?

Van-e jelentősége annak, hogy ahol a német püspöki kar vezetője, a BMW vezérigazgatója, a német és az osztrák kancellár, vagy éppen egy közönséges román EP-képviselő felszólal, ott Orbán Viktor – mint a téma legnagyobb önjelölt szakértője – nem kapott szót?

Többről van-e szó annál, minthogy az Európai Néppártot – Orbán Viktor konfrontatív, romboló politikája okán – aktuálisan szétfeszítő belviszályok miatt, a pártcsalád vezetése egyszerűen csak megnyugtatta a hőbörgő, habzó szájú beteget: most ne erőltessük ezt a közszereplést, Viktor, ülj ide le szépen az első sorba és kussolj, de nyugi, az újabb német összeszerelőüzem projektje már úgyis sínen van, kicsit pihentetünk, de valójában mi is tudjuk, hogy te vagy a király?

Ha onnan nézzük, hogy honnan indultunk, tudniillik hogy évekkel ezelőtt az lett volna a hírérték, hogy Orbán Viktort egyáltalán felkérték előadást tartani, ma meg már az a hírérték, hogy nem dugtak a szájába mikrofont, akkor bizony bátran beledőlhetünk a kardunkba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.