2018. június 8., péntek

BEINDULT A NAGY FIDESZES BUZIVITA

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.06.08.


Most éppen nem Soros Györgyön pörög a Fidesz körüli sajtó nyilvánossága, hanem a 888-tól, a Pesti Srácokon át ívelő vita köti le az ifjú propagandaipari élmunkásokat.

A nagy fideszes buzi-vita.

A téma két helyről táplálkozik. Egyrészt a Magyar Időkben elindult egy cikksorozat amely először a Petőfi irodalmi Múzeum vezetőjét Prőhle Gergelyt vádolta a rendszerellenes elhajlással. A cikkek szerint Prőhle nem fideszes irodalmárokat is meg merészel hívni, vagy műveiket népszerűsíteni a kormány pénzén, ahelyett, hogy végleg leszámolna a liberális métellyel. Majd Ókovács Szilveszterbe, az Operaház igazgatójába szálltak bele azért, mert a Billy Elliot című darabot merészelték az általa vezetett intézményben színpadra állítani, amely a Magyar Idők szerzője szerint a homoszexualitást népszerűsíti.

Mindeközben viszont a Fidesz-propaganda egy másik mélyrétegében Schmidt Máriáék meghívták a nyíltan meleg, sőt a néger farkak szopkodásáról áradozó nemzetközi újjobboldali sztárt, Milot Magyarországra, nem sokkal később pedig a 888 egyik szerzője maga is comingoutolt.

Azóta a 888 egy álneves olvasói levélben szállt bele az ókonzervatívokba egy olyan cikkel, ami úgy állítja be a 888-at, és körét a haladás és a jövő zálogának, hogy az azóta jobb létre szenderült Galamusban is írhatta volna bármilyen elvakult modernista, globalizáció párti, liberális szerző:..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.