2018. június 29., péntek

BELEÍRJÁK A TÖRVÉNYBE, AMI KEDVEZ A FIDESZNEK

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2018.06.29.


Látványos játékszereket vesz ki a tiltakozók kezéből a Fidesz. A gyülekezési és választási szabályok módosítása több ponton is megnehezíti az ellenzékiek dolgát. A Fidesz mintha csak átnézte volna, hogy az elmúlt években milyen megmozdulások, ellenzéki húzások és bírósági döntések zavarták, és eszerint szabja át a törvényeket.

Futószalagon nyújtották be szerdán a fideszes képviselők és kormánytagok azokat a törvényjavaslataikat, amelyek sok ponton rendezik az elmúlt évek vitás közéleti, politikai kérdéseit.

Politikai szempontból talán a két legfontosabb, hogy a Fidesz még a nyáron módosítani akarja a gyülekezési törvényt, illetve a választási szabályokat. A pártpolitikai viták ezeknél borítékolhatóak, ezzel együtt ezúttal semmi nem állhat a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz–KDNP útjába.

Az új gyülekezési törvény megalkotása régi adósság, a most hatályban lévő jogszabály a számtalanszor módosított 1989-es, amely már régóta nem tud lépést tartani a mostani gyakorlattal, amikor interneten már bárki két perc alatt elkezdhet szervezni politikai véleménynyilvánító gyűlést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.