2018. június 2., szombat

BRINGÁZVA SEGÍTENI MENŐ - A BIKE MAFFIÁVAL BICIKLIZTÜNK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HOMPOLA KRISZTINA
2018.06.01.


A Vitamin kommandó önkéntesei szendvicseket kennek, majd két kerékre pattanva hajléktalanokhoz viszik mindazt, amit elkészítettek. A Budapest Bike Maffiával bicikliztünk csütörtök este.

Azért vagyok itt, hogy csináljak valami értelmeset, segítsek valamiben – válaszolja a miértre a neve elhallgatását kérő ügyész a Budapest Bika Maffia (BBM) szendvicskészítésén. A híradóban látott egy interjút egy rászoruló családnak átadott felújított lakásról, ezt követően kereste meg a civil szervezet Facebook-oldalát. Ő először jött el a Károly körútra, a két, Lyonból két hónapra Magyarországra érkezett önkénteskedő diák viszont már többedszerre. A szendvicskészítők között akad általános iskolás, rádiós műsorvezető, futár, érettségiző diák és nyugdíjas angoltanár is. Hagymát vágnak, kenyeret kennek, majd járják az aluljárókat, tereket és odaadják azoknak, akik elfogadják az ételt.

A fő foglalkozását tekintve mérnök, szabadidejében kamarazenekarban brácsázó Bara Péter, a Civil Rádió műsorvezetője a BBM indulásakor készített interjút Havasi Zoltánnal. Miután mindig volt benne szociális érdeklődés, természetes számára, hogy csatlakozott. A 12 éves Babó András sokszor jön szendvicset készíteni és szállítani. - Azért jövök, hogy jótékonykodjak és biciklizni is nagyon szeretek. Adni jó érzés – meséli. - Nem szoktam erről beszélgetni a barátaimmal, osztálytársaimmal, nem olyan nagy dolog ez – válaszolja. Egyetemista bátyjával jött először, és miután ő azt mondta, hogy jó a társaság, szüleik nem ellenzik fiaik aktivitását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.