2018. június 3., vasárnap

DÍJAT KAPTAK, MERT TÁMOGATJÁK AZ ELESETTEKET

INDEX
Szerző: MUNK VERONIKA
2018.06.01.


Tizenegy szociális munkát végző személy és szervezet kapott Jószolgálat-díjat péntek este a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A 2016-ban a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálat-díj a különböző szociális területeken példaértékű és áldozatos munkákat végző személyeket, szervezeteket és közösségeket jutalmazza. A Jószolgálat-díj második díjátadó ünnepségén a szakmai zsűri által megszavazott hivatásos szociális munkás kategóriák, az életműdíj, és az indexes közönség-szavazáson győztes önkéntes kategóriák nyertesei kaptak díjakat.

Megtelt péntek este a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme a 2018-as Jószolgálat-díj átadó ünnepségén, ahol a 700 pályázat közül kiemelt tizenegy nyertest mutatták be. A díj alapítója, Báró Twickel György köszöntötte a nyerteseket, és arra kérte a segítő foglalkozású jelenlévőket, hogy soha ne adják fel, “tegyék boldoggá az embereket”. Előtte Lackfi János költő beszélt.

Rengeteg jó ember van a teremben. Valójában erre lettünk teremtve, csak ez nagyon ritkán derül ki. Az egymásra való figyelemre teremtettünk, de amit hétköznap csinálunk, az nem mindig bizonyítja ezt. Gratulálok mindenkinek, aki sokat tesz embertársaiért

- mondta Lackfi János...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.