2018. június 22., péntek

EBBEN A FOGLYUL EJTETT, SZÁNALMAS ORSZÁGBAN, SOHA SEMMITŐL NEM ÁLL MEG AZ ÉLET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.06.22.


Jó reggelt! Úgy gondoltam, hogy ma elmarad a jó reggelt. Legalábbis a klasszikus értelemben vett. Hogy nem lesz szó sem a fényességes telihold V4-ek+Ausztria világraszóló sikereiről előadott maszlagjáról, hogy magasról szarok Gulyás LázárimitátorGergely kormányinfós bejelentéseire és az összes, szolgai pókerarccal védelmezett kormányzati jótéteményre, az imént említett egyélőisten Várba költözésére, vagy arra, hogy Uganda és Magyarország továbbra is együttműködik az agrárium területén, mert mivelhogy Magyarország különleges partnerként tekint Ugandára. A dabasi diszkont mellé felhúzott monumentális, gusztustalan Jézus-szoborról sincs mondanivalóm.

Először nem akartam semmi másról írni, mint Ókovács Szilveszter – az én olvasatomban a gusztustalannál is ótvarabb – húzásáról, amelynek eredményeként a Billy Elliot című musical 44 előadásából 15 darabot törölnek. Mert egy, a jelenlegi kurzus seggében lefetyelő pártpropagandista picsanéni két év után (ennyi ideje fut a darab) elment, megnézte és kihányta az epéjét. Aztán rájöttem, hogy semmi mondanivalóm nincs erről. A sajtó még magmaradt egyik részének felháborodása, a sajtó egy másik felének obligát beleszállása a felháborodott sajtóba, illetve a kormányzati nemsajtó nagyjából mély kussolása (pedig vannak a nemzeti jobboldalnak olyan tehetséges balettáncosai, akik nem lettek buzik attól, hogy balettoznak, mégis kussolnak, mint szar a fűben) mindent is elmond erről az egészről. Nem, a Billy Elliot című, a fennálló rezsim szorgos szalagmunkása szerint buzipropagandát toló darabot nem vették le a színről, pusztán megritkították az előadásokat. A Magyar Állami Operaház igazgatója szerint azért, mert az elmúlt hetek negatív sajtókampányai miatt visszaesett a jegyértékesítés. Nos, fingom nincs, mi az igazság, általában az ilyen típusú szőrőstalpú botrányok éppen az ellenkező hatást szokták kiváltani, bár azt nem egészen tudom felfogni, hogy mi a büdös picsáért kell hétköznapokon délelőtt 11 órára műsorra tűzni bármit is. Ha azért mondtak le 15 előadást, mert a jelenlegi kurzus seggében lefetyelő, agyatlan, műveletlen, erkölcsi toprongy picsanéni epehányása nyomán valamelyik elvtárs kinyilvánította az undorát és azonnali cselekvést várt el, akkor azért, ha meg a picsanéni hőbörgése nyomán megcsappant érdeklődés miatt mondták le az előadások egyharmadát, akkor meg azért undorító ez az egész. Az igazán szomorú nem az, ami most történik, hanem az, ami akkor történt, amikor az állampárt fő propagandalapjában az a szellemi hanyatlásnak szobrot állító cikk megjelent. (Akkor ITT mindent leírtunk erről, az változatlanul érvényes.)

Úgyhogy rátérek az egyebekre, az élet nem állt meg most sem, mert ebben a foglyul ejtett, szánalmas országban soha semmitől nem áll meg az élet és soha semmi nem csapja ki a biztosítékot annyira, hogy véget vessen ennek az örök rémálomnak. Sőt, akkor sem történik majd semmi, amikor liberális buzik teljes életműveit gyújtják fel a közpénzmédia élő egyenes adásában, vagy a letérkövezett települések főterein. Itt ma a kultúrát legfeljebb a futballstadionokat az egyházzal összekötő tengelyen érdemes keresni. Ja, Semjén például el is magyarázta egy képviselői kérdésre (Arató Gergely – DK), hogy mi a faszért adtak már most 20 milliárd forintot az Orbán-haver Kiss-Rigó László püspök Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének a 2030-ban esedékes milleniumi ünnepséghez, és miért költötték el az összeg közel felét stadionra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.