2018. június 10., vasárnap

ÉS AKKOR ORBÁN ÉS SOROS MEGTALÁLTA A KÖZÖS ELLENSÉGET

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.06.10.


Orbán Viktor és Soros György szerint is közelít az európai válság; 54 ezer forinttal többet kapnak a nyugdíjasok jövőre; egyetlen országban sem talált annyi gyanúsan elköltött pénzt az OLAF, mint itt. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Orbán Viktor és Soros György végre valamiben egyetért. Előbb a befektető (a NER-szótárban spekuláns), utána egykori pártfogoltja is arról beszélt, hogy nyakunkon az újabb európai válság. A kormány tagjai is őket ismétlik – sőt, már az Állami Számvevőszék elnöke is így nyilatkozott – és ennek szellemében készül a 2019-es költségvetés is.

Sokatmondó, hogy a miniszterelnök azt is kizártnak tartotta, hogy az év vége a pénzosztás időszaka lesz, így nagy reformokra sem lehet számítani egyelőre, hiszen azokhoz is pénz kell. De Orbán az Európai Bizottságnak is üzenhetett, a testület ugyanis a legutóbbi országjelentésében éppen azt nehezményezte, hogy a magyar kormány letért az adósságcsökkentés vállalt útjáról. Más kérdés, hogy a 2019-es költségvetés nem csökkentené annyira a hiányt, mint ahogyan a kormány azt vállalta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.