2018. június 4., hétfő

HOLNAPTÓL KÖTELEZŐ LESZ ORBÁN VIKTOR KITŰZŐT HORDANI AZ ÉV MINDEN NAPJÁN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.06.04.


Szép jó estét mindenkinek! A világsajtó továbbra is a Stop Soros törvénycsomaggal van teli, mely korlátozná a menekültek emberi jogait (bónuszként a nem-migráns civilekét is). Ez persze a kormányt nem érdekli, sőt. Megítélésük szerint ugyanis a menekültek mind terroristák, vagy gyilkosok, nekik segítség nem jár, csak rendőri erővel történő kiutasítás. Ezt nem mindenki gondolja így. A Helsinki Bizottság, valamint az Amnesty International közösen tiltakozott a Kossuth téren a Stop Soros törvénytervezet ellen. A képviselőket a nem gomb megnyomására kérték, mivel a törvénytervezet alapvető emberi jogokat sért, mint például az ügyvédhez fordulás joga.

Az ellenzéki képviselők nyilván a nem gomb megnyomása mellett fognak dönteni, de mivel az Orbán-kormány kétharmaddal rendelkezik, ez teljesen érdektelen. Mint ahogy azt már mindenhol, mindenki elmondta, az ellenzéki képviselők nem többek egy csoport statisztánál, akik megteremtik egy törvénytelen kormány törvénytelen működésének körülményeit. Nyomhatnak amit csak akarnak, az lényegében nem fogja befolyásolni a parlament döntéshozatalát. Ha a kormány úgy dönt, hogy holnaptól kötelező lesz Orbán Viktor kitűzőt hordani az év minden napján, akkor az úgy is lesz. A parlamenti színjátéknak továbbra sincs semmi értelme.

Az is kiderült napközben, hogy Orbán Viktor sikerrel szólt bele egy másik ország politikájába. Vagyis külföldről támogatva, befolyásolta egy másik ország választását. Szlovéniáról van szó, ahol a Szlovén Demokrata Párt nyerte a választásokat, az a párt, melyet Orbán Viktor nyíltan támogatott, hisz az ő módszerüket használták a kampányban, mégpedig nagy sikerrel. Voltak mocskos migránsok és volt Soros György is, meg volt egy párt (SDS) mely ezektől a veszélyektől megvédi a drága szlovén népet. A recept pedig bevált. Noha győzni valóban sikerült a menekültellenes pártnak, kormányozni mégsem biztos, hogy képes lesz. Ugyanis a pártok többsége elítéli az SDS mocskos módszereit, így nem hajlandóak a koalícióra. Szlovéniában talán van még remény, Orbán Viktor legnagyobb bánatára.

Egy újabb csoport kéri a Fidesz Európai Néppártból történő kizárását, mégpedig a holland Kereszténydemokrata Tömörülés, mely egykoron az egyik legjelentősebb párt volt Hollandiában. A Politico nevű lapban megjelent rövidhír szerint a CDA elfogadott egy indítványt, melyben a Fidesz kizárását szorgalmazzák, amennyiben az nem tér vissza a korábbi irányvonalához. A párt azt szeretné, ha az Európai Néppárt húzna egy határvonalat, melynek átlépése a pártból történő ideiglenes felfüggesztés lehetőségét vonná maga után. Sok a ha, de egyre többen támogatják a Fidesz ideiglenes kizárását az Európai Néppártból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.