2018. június 2., szombat

IGAZI CSODAORSZÁG EZ. A SZÓ LEGTRAGIKUSABB ÉRTELMÉBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2018.06.02.


Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki nem tud, vagy akinek nem lehet aludni szombaton reggel 8 óra körül. Valóban szombat van, június második napja júliusi hőmérséklettel, és a közélet reménytelenség szokásos hömpölygése. Dolgos hétvége ez (már amennyiben a belterjes szájtépés annak számít) a kétharmados gépezet számára. Ha jól tudom, ma van a 14. kötcsei, valamiért polgárinak elkeresztelt piknik napja, amelyet az újrahasznosított, szűnni nem akaró Balog Zoltán által vezetett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervez, és ahol a miniszterek elnöke szigorúan zárt körben, ahogy ők szokták (azért remélhetőleg a lakájmédiát nem zárják ki, hogy ők legalább jól értesülhessenek mindenről) szónokol az állampárt úgynevezett szellemi és gazdasági holdudvarának. Ez Schmidt Máriától Schmitt Pálig mindenkit is magába foglal. Azt most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy a Fideszben a szellemi megnevezés pontosan mit takar. Pláne az egykori áLamfő vonatkozásában.

Tegnap este a kollégám még azon morfondírozott, hogy vajon Farkas Flórián romaügyi hídépítővel mi történt, hogy a neve nem szerepel a miniszterelnöki megbízottak és kormánybiztosok aktualizált listáján. Erre most sem tudom teljes bizonyossággal a választ (bár sejteni vélem, hogy még annál is jobban eldugták, mint amennyire eddig elbújt az idegesítő nyilvánosság elől), viszont jó hírrel szolgálhatok Farkas egyik legnagyobb élő rajongójával kapcsolatban. Aki nem más, mint éppen Balog Zoltán. Aki tavaly októberben, a Lungo Drom 27. születésnapján nem győzte ajnározni a romák védőszentjét, miszerint ő az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Ez az együttműködés olyan jól sikerült (zárójel: nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen az Országos Roma Önkormányzat elnöke azt állítja, hogy Flórián kartárs 30 milliárd forintot lopott el az idők során az ORÖ-től), hogy Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá ütötte a dilettáns lelkészt, akinek feladata lesz koordinálni a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet; ellátni a roma felzárkózás kormányzati koordinációját; és részt venni a roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában. Balog munkáját Orbán irányítja, és egy ötfős titkárság segíti majd.

Ez a történet is szépen példázza, hogy a feltétlen lojalitás ebben a rendszerben minden esetben felülírja az arrogáns hozzá nem értést, vagy a korrupt gazemberséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.