2018. június 18., hétfő

ÍME ORBÁNÉK 18 MILLIÁRD FORINTOS HAZUGSÁGA

24.HU / POSZT ITT
Szerző: PETŐ PÉTER
2018.06.18. 


Azért csak sikerült a mélypontokban gazdag rendszerváltás utáni magyar futball- és politikatörténet legnagyobb hazugságát megépítenie Orbán Viktornak és Mészáros Lőrincnek Felcsútra. Ezt úgy becézik, hogy Puskás Akadémia. Mármost ennek a közéleti bohóctréfának természetesen semmi köze Puskás Ferenchez és semmi köze az akadémiához.

Globális kitekintésben sem tudunk példát hozni afféle legendalopásra, amit Orbán Viktorék végrehajtottak a legnagyobb magyar futballista kispestiből felcsútivá tételekor.

Tényleg, mintha holnaptól a Starbucks kezdené mesélni, hogy Petőfi Sándor náluk jelent meg 1848 egy márciusi reggelén papírpoharas lattéval, faragni még kicsit a Nemzeti dalon.

Ez, ugye, egyelőre nem történt meg, az azonban igen, hogy az utanpotlassport.hu közzétette statisztikáját arról, az egyes NB I-es csapatokban hány percet játszottak húsz éven aluli játékosok az évadban. Ebben a rangsorban a Puskás Akadémia az utolsó, tizenkettedik helyen végzett: ott összesen 26 percig volt pályán fiatal a harminchárom forduló alatt. Mondom, huszonhat percig. Csak összevetésképpen: a listavezető Szombathely több mint 3000 percig játszatott ifistákat, a balmazújvárosi Haris Attila meg egyedül letudott 2257 percet.

Ennél a huszonhat perces információnál megdöbbentőbb adat a felcsúti rémálomparkról már nem lesz.

Az adófizetők pénzéből finanszírozott taóból eddig majd 18 milliárd forintot toltak az Orbán kertje melletti kalandparkba. De a magyar embereknek valójában ennél is sokkal többe került a projekt, hiszen a miniszterelnök már elmondta, hogy képes hatni a cégekre annak érdekében, hogy segítsék a felcsúti klubot.

Egyben biztosak lehetünk: ha a cégek odasietnek a legreménytelenebb, szurkoló nélküli, a magyar futballkultúrát létezésével rongáló úgynevezett akadémiához, akkor máshol realizálhatják a hasznot, merthogy a támogatás közvetlenül nem hoz nekik semmit, alapja nem lehet üzleti döntés. Egy múlt és drukker nélküli csapat támogatására egyszerűen nincs más racionális magyarázat, mint hogy a miniszterelnök politikai döntésekkel díjazza az adakozókat.

Azaz a felcsúti bohózat minden elemét az adófizetők finanszírozzák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.