2018. június 29., péntek

ITT MINDENKI AZ ELSŐ SZÁMÚ FŐEMLŐS KEGYÉBŐL EMELKEDIK FEL ÉS HULLIK ALÁ A PORBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.06.29.


Jó reggelt! Csúcs van, csúcs. Vagy mi a jóisten. Brüsszelben pojácáskodik a fényességes, bár a bulit nem ő vitte el, hanem a vele ellentében sokkal nagyobb pofájú olasz miniszterelnök. Aki ugyan a szélsőségesek táborát erősíti, de úgy tűnik, legalább annyival előrében van, hogy Brüsszelben is ugyanazt mondja, mint otthon. Azt már évek óta tudjuk, hogy ez nem mindenkinek megy ilyen flottul. De vegyük szépen sorban. Átugorjuk azt a részt, hogy ma ér véget a jövő évi költségvetés általános vitája az Országgyűlésben, már csak azért is, mert ez a műfaj számomra évek óta értelmezhetetlen, a hamarosan megszavazásra kerülő büdzséről meg lesz alkalmunk csacsogni éppen eleget.

Azt az Európai Tanács által készített egyperces videót remélhetőleg mindenki látta, amelyen bemutatják nekünk, hogy néz ki az ülésrend ezen a csúcson. Ha nem látta, akkor kattintson. Ha nincs kedve kattintani, akkor pontosítok: úgy nézett ki, hogy Európa védőbástyája kiszorult az asztal egyik szélére. Ezt csak azért mondom, mert senkinek nem javasolnám, hogy ebből messzire mutató következtetéseket vonjon le. Tekintettel arra, hogy ez egy olyan kurva hosszú félkör alakú asztal, ami valahol elkezdődik és valahol véget ér, két széle van neki. Tök véletlenül az egyikre a lengyel miniszterelnök, a másikra Orbán Viktor szorult. Nem, tényleg nem következik ebből semmi, és aki mást állít, az liberálisgyenderbuzi. A kommunista, hazaáruló fajtából.

Még mielőtt lehuppant volna a perfifériára, a köpönyegforgatásból 30 éve jól élő miniszterelnök hozta a nap abszolút trollkomentjét
:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.