2018. június 2., szombat

KIJÖTT A MATOLCSY-FIÚK CÉGEINEK BESZÁMOLÓJA, DE NEM EZEKBŐL FOGJA MEGÉRTENI, HOGY LEHET SZÁZMILLIÓS VILLÁKAT HITELBŐL VÁSÁROLNI

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.06.01.


Máté cége, a Mém Műhely Kft. úgy kapott a jegybankelnök unokatestvérének bankjától 90 milliós hitelt villavásárlásra, hogy idén mínusz 12 milliót sikerült összehoznia, Ádám cége, a Magyar Stratégiai Zrt. pedig gyakorlatilag NHB-s hitelből fizette ki több száz millió forintos villáját.

A jegybankelnök nagyobbik fia, Máté a Rózsadombon vásárolt egy házat cégén keresztül, melyhez Matolcsy György unokatestvérének érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtott hitelt.

A 179 négyzetméteres házhoz egy csaknem 400 négyzetméteres wellnessrészleg tartozik. Matolcsy Máté szerint csak a tulajdonos cég, a Mém Műhely irodája van az ingatlanban, emellett ő, a felesége és a fia használják, valamint a hvg.hu kérdésére azt is elárulta, hogy a vételár lényegesen alacsonyabb volt a 148 milliós hirdetési árnál, viszont az ingatlan tulajdoni lapjára 141 millió forint jelzálogjog van rávezetve.

A Mém Műhely bevétele 2015-ben, 2016-ban és tavaly is alig haladta meg a 7 millió forintot, vesztesége a 2016-os csaknem 5 millióról több mint 12 millióra duzzadt. A hosszú lejáratú kötelezettségük 90 millió forintot tesz ki, azaz a beszámoló leadásáig a banknak még egy forintot nem törlesztettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.