2018. június 16., szombat

KÖVÉR LÁSZLÓ ÉS A GOMBNYOMOGATÓK FIGYELMÉBE

VÁROSI KURÍR 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ADORJÁN GYÖRGY
2018.06.16.


Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, amely egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk annak érvénytelenségét – mondták anno a fineszesek.

Amikor az új alaptörvényről vitázunk, tulajdonképpen új otthont építünk magunknak, új falakat, de azokra az alapokra, amelyekre követésre méltó elődeink is építettek, történelmünkre, összetartozásunk, közös megmaradásunk és közös boldogulásunk történetére – mondta Kövér László. De kik is azok a követésre méltó elődeink?

Bizony, bizony tisztelt Kövér László, közöttük vannak azok a baloldaliak is, akik nem a harácsolás, a korrupció, az elvtársi bratyizás, az egymást igazoló káderpolitika üdvöskéiként szaggatták az istrángot, az önök által visszamenőlegesen megtagadott évtizedekben. Ők azok, akik dolgos, lelkiismeretes, erkölcsös, öntudatos elvtársakként, áldozatkészen munkálkodtak boldogulásunkért, mindannyiunk, így az ön és társai boldogulásáért is!
Önök az istennek sem hajlandók elismerni ezt!

Csak a baloldali kerékkötőket emlegetik éjjel-nappal, csak a baloldalra szégyent hozókat ragozzák rendületlenül, csak a baloldali törvénysértőket citálják papagáj módra, de a tisztákat, az általuk végrehajtott cselekedeteket, amelyeket mindannyiunk boldogulása érdekében tettek, meg sem említik! Vajon miért?!

Vajon miért nem beszélnek a háború utáni romeltakarító baloldali szervezkedésekről, a város- és gyárépítő mozgalmakról, az ipari és mezőgazdasági teljesítmények ország gyarapító ténykedéseiről? Miért nem említik meg a brigádmozgalmak termelő erejét, a KISZ-esek és a munkásőrök katasztrófa idején tanúsított összefogását, erőt nem kímélő áldozatvállalásait, a kommunista szombatok, a társadalmi munkák közösséget gyarapító tevékenységeit? Miért nem szólnak a lakótelepek tömegeknek biztosított összkomfortjairól, a metró- és autópálya-építésekről, hidakról, alagutakról, újonnan épített egészségügyi és oktatási, valamint más közintézményekről?

Miért nem ismerik el az istennek sem azt, hogy a baloldaliak nem az ördögtől valók, és elítélendő cselekedeteik csak azoknak az embereknek a vétkét jelentik, akik bármely más világnézetűek között ugyanúgy fellelhetők, és nem az egész kollektíva bűnösségét reprezentálják, sértsenek törvényt bármely oldalon.

Az új otthon építését – bizony, kegyelmes uram, aki most házelnökként is bevallhatja, hogy szívott annak idején, ifjoncként ön is egy kis szoci levegőt – olyan alapokra kell helyezni, amelyekre követésre méltó elődeink is építettek, ebben egyetérthetünk. Összetartozásunk, megmaradásunk és közös boldogulásunk története azonban, kegyelmes uram, megkívánja azt, hogy a baloldaliaknak ne csak a bűneiket hánytorgassuk fel, hanem emlékezzünk az erényeikre és jó tetteikre is. Mert abból több volt sokkal, mint vétkeikből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.