2018. június 2., szombat

LÁNCZI ANDRÁS ESETE GIORGIO VASARIVAL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző:  jotunder
2018.06.02.


"Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora napjaink problémáit arra vezette vissza, hogy a felvilágosodás korában teret nyert az igazságot az emberen belülre helyező, az objektív igazság létét tagadó felfogás, amivel szemben legutolsóként a kereszténység lép fel az európai kultúrkörben. "(24.hu)

A fenti kép egy Felvilágosodás előtti pillanatot örökít meg, amikor az objektív igazság még az embereken kívül helyezkedett el. Az ablakból kidobott férfi Gaspard de Coligny admirális. XIII. Gergely pápa elénekeltette a Te Deumot a tömegmészárlást ünneplendő, pénzt veretett, és megbízta Giorgio Vasari-t , hogy fesse meg Coligny meggyilkolását a vatikáni Sala Regiában.

Negyven évvel korábban a Lausanne-t elfoglaló reformátusok szétverték a katedrálist és beolvasztották Szűz Mária aranyszobrát. Nem tagadták az objektív igazságot, az embereken kívüli objektív igazság része volt a szobor megsemmisítésének parancsa.

Háromszázhetven évvel Coligny meggyilkolása után keresztény államhivatalnokok kutatták át a dédanyám testnyílásait, majd pár nap múlva hibátlan keresztény neveltetést kapott német tisztek parancsára zárták rá a gázkamra ajtaját. Egy pillanatra elmúlt a Felvilágosodás és a Lánczi-félék objektív igazsága érvényesült, amikor hamuvá égették Záli dédit.

Az egykori KISZ-titkár Kásler és az egykori marxista szerkesztő Lánczi (" marxista filozófia kicsiben (értsd iskola), és nagyban (tudományos kutatás) többet képes adni, mint bármely más világnézet” -írta röviddel a rendszerváltás előtt) most azt mondják, hogy nincs tudás hit nélkül.

Magyarországon ma nem vállalható az, ha egy ember nem keresztény vagy slómóista zsidó. Nem vállalható a kétely, nem vállalható a külön út sem valamilyen ismeretlen felsőbb akarat felé, és ezt az államot képviselő karrierista senkiháziak mondják a szemünkbe, ahogy harminc-negyven éve mondták éppen az ellenkezőjét.

És nem csak a mi szemünkbe. Nem csak az én krisztushitetlen szemembe, hanem Big J.C. szemébe is, aki kereszthalált halt azért, hogy szabadon élhessek, hogy szabadon gondolkozhassak az igazságról, ami igenis bennem van, mert Krisztus, a sohasem létezett, soha meg nem feszített Krisztus,az én lelkembe is helyezte az igazságot a keresztfán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.