2018. június 3., vasárnap

MAGYARORSZÁGON TANUL A GOOGLE AZ "INTÉZETIS" GYEREKEK MOTIVÁLÁSÁRÓL

QUBIT
Szerző: BALÁZS ZSUZSANNA
2018.06.01.


Magyar kezdeményezés lehet a sorvezetője a Google.org jövőbeli esélykiegyenlítő programjainak – jelentette be a cég magyarországi leányvállalata pénteken. A Magyarországon tavaly indított Kódklub a régióban vagy akár globálisan is a hasonló, Google támogatta programok mintájául szolgálhat – mondta a Qubitnek Jacquelline Fuller, a Google alelnöke, a vállalat társadalmi felelősségvállalásnak dedikált testvércége, a Google.org igazgatója. 

A Kódklubnak bántalmazó családokból kiemelt, gyermekotthonokban élő, 6-18 éves korú gyerekek lehetnek a tagjai. A klubot tavaly a Google.org által biztosított 87 millió forintos kezdőtőkével indította a Technológiai Oktatásért Alapítvány. Egy év alatt országszerte 12 gyermekotthonban, Budapesten és környékén túl például Székesfehérváron, Monoron, Szekszárdon tartottak tízhetes ingyenes kódoló tanfolyamokat rászoruló gyerekeknek. Amellett, hogy több mint 150 gyereket tanítottak meg a programozás alapjaira, a programban részt vevő otthonokat is digitalizálták. A 12 intézménybe összesen 71 laptopot és 14 tabletet vittek.

15 éven belül a munkakörök 90 százalékánál kell majd a digitális tudás


A Google különféle oktatási programokkal és ösztöndíj-lehetőségekkel világszerte támogatja a digitális íráskészség fejlesztését. Ennek egyik fontos állomása a Grow with Google platform, amely Közép- és Kelet-Európában az idén – elsőként Magyarországon – indul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.