2018. június 14., csütörtök

MALAJZIA SÖTÉTEBB OLDALA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zsolt
2018.06.14.


Múlt héten jelent meg a blogon Krónikás posztja, melyben arról írt, mi az a tíz dolog, ami miatt szívesen letelepedne Malajziában. Erre érkezett válaszul Zsolt írása, aki idén év elején költözött haza másfél év után Malajziából. Amellett, hogy egy csomó szuper fotót küldött, végigvette és kiegészítette Krónikás pontjait. 
(A Tíz dolog-sorozat korábbi részeit itt olvashatod.)

„A poszt elolvasása után éreztem, hogy ehhez kapcsolatban nekem is lenne egy pár hozzászólásom. Hiszen a cikk szerzője saját bevallása szerint se volt kint Malajziában az esős évszak alatt, illetve a terület (Penang), amit megjelölt egy turistaparadicsom és egyáltalán nem lehet az ott tapasztaltakat általánosítani az országra.

Én magam 2016 júniusa és idén február között voltam kint Malajziában, Johor tartományban. Dolgozni voltam kint egy Petronas-építkezésen, és az én tapasztalataim merőben mások.

Azt hiszem az a legegyszerűbb, ha az eredeti cikk számozásával jelölőm a saját tapasztalataimat.

#1 Lakhatás

Helyszín kérdése, hogy mennyibe kerül a lakhatás. Kuala Lumpur már európai szemmel is drága, a turistakörnyékeken (mint Penang) a havi 100 eFt körüli ár reális (plusz rezsi). Vidéki területeken ennek töredékéért is lehet egy nem új építésű házat bérelni.

Azon a környéken, ahol én voltam/dolgoztam, a bérleti árak még a Kuala Lumpur-i árszintet is felülmúlták, ugyanis az építkezés miatt érkezett sok ezer fő ennyire felnyomta az árakat. (Az egyszerű külföldi ázsiai munkások kibérelt bolti helyiségekben voltak összezsúfolva, emeletes ágyakon és olyan 2 nm/fő sűrűségben...)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.