2018. június 2., szombat

(NEM IS OLYAN) APRÓ CSODÁK MARSEILLE MELLETT


HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zoli
2018.06.02.


Mielőtt belevágnánk a mai posztba, mindenkit figyelmeztetnék, csak saját felelősségére olvassa, mert olyan képek lesznek benne, hogy én szívem szerint azonnal nekiálltam volna pakolni azzal, hogy „ezt nekem látnom kell!”. Marseille környékére látogatunk, és már-már szemtelenül gyönyörű csodákat láthatunk. Útikalauzunk természetesen ezúttal is a jelenleg valahol Amerika mélyén bolyongó Zoli, aki itt és itt már megmutatta a környék szépségeit. Induljunk hát!

Ebben a posztban Marseille közvetlen környezetére szeretnék koncentrálni - megint csak a teljesség igénye nélkül. Haladjunk a szárazföld belseje felől a tenger felé.

Allauch

Ez a kis település közvetlenül Marseille mellett helyezkedik el, ráadásul a turisztikai könyvekben sem igazán szerepel. Amennyiben nincs autónk, akkor a kék (M1) metró La Rose nevű végállomásáig kell mennni, majd átszállni az onnan induló 144-es buszra. Ezzel a busszal egészen az allauch-i végállomásig célszerű menni, mert onnan már valóban pár percnyi sétára van az óváros.

A busztól rögtön felcaplathatunk az egész környékre pompás rálátást nyújtó dombig, melynek tetején megtalálhatjuk a Notre Dame du Château-t. Én azonban azt javasolnám, hogy előbb kicsit járjuk körbe a domboldalra épült óvárost, próbáljunk „eltévedni” az apró, kanyargós, sikátorszerű utcácskákban, s fedezzük fel a miniatűr tereket és lépcsősorokat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.