2018. június 13., szerda

NEM MONDOD, ISTVÁN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.06.13.


Szép jó estét mindenkinek! A populizmus és a radikális jobboldal neves szakértője, a holland Cas Mudde előadást tartott a CEU-n. Ebből pedig az derül ki, amit már korábban is oly sokan, oly sok helyen elmondtak. Vagyis, hogy Orbán Viktor ugyan konzervatívnak és kereszténynek tetteti magát és pártját a Fideszt, azonban a valóságban ez inkább azt jelenti, hogy a radikális jobboldalt képviseli. A féktelen nacionalizmus sem a kereszténység, sem a konzervatív politika része. Az bizony a radikális jobboldal sajátja. A neves szakértő szerint Orbán Viktor a radikális jobboldal vezető politikusa lett, olyan nagy neveket maga mögé utasítva mint Marine Le Pen, vagy az előszeretettel Bunyós Pityuval pózoló holland Geert Wilders. A cikk megemlít még pár érdekes gondolatot a holland előadótól.

"Még mindig konzervatív pártnak tetteti magát, de ha egy párt radikális jobboldali politikát csinál és radikális jobboldali módon beszél, akkor az valószínűleg egy radikális jobboldali párt"

Közben a mai napon az is kiderült, hogy Rokker Zsolti nevet változtat. Történt ugyanis, hogy a miskolci időközi önkormányzati képviselőválasztáson induló humorista ellen indult egy egy olyan jelölt, akinek ugyanaz a neve. Rokker Zsolti hivatalos neve ugyanis Erdei Sándor, ezzel a névvel pedig valaki indított még egy jelöltet a körzetben. Az, hogy véletlenről lenne szó, szerintem senki számára fel sem merült. Egyértelműen a szavazók összezavarása a cél, mivel Rokker Zsoltit támogatja a teljes ellenzék, így esélyesként indul a választáson. Nem állítom, hogy a fura egybeesés mögött a Fidesz áll, de azt sem állítom, hogy ne ők állnának.

Miután a tegnapi napon Hollik István felmatricázta az Amnesty Internacional egyik irodájának bejáratát a borzasztóan szellemes “Bevándorlást támogató szervezet” felirattal, a mai napon gondolt egyet és úgy határozott, Karácsony Gergelyre is ez a sors vár. Hollik azért döntött eme borzasztóan agyafúrt megoldás mellett, mert Karácsony a tegnap Hollik hajbeültetése mellé agybeültetést javasolt a Fidesz-KDNP szóvivőjének. Hogy ki nyerte ezt az óvodás párharcot, azt nehéz lenne eldönteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.