2018. június 10., vasárnap

PÁKH IMRE A GOLGOTÁRÓL: MOST MÁR BÁRMI MEGTÖRTÉNHET

24.HU
Szerző: EMBER ZOLTÁN
2018.06.09.


Az amerikai-magyar üzletember elárulta, miből él, kinek köszönheti a vagyonát, és azt is, hogy mostanában az amerikai marihuánaüzletben lát befektetési lehetőséget. Pákh Imre arról is beszélt lapunknak, miért éppen Munkácsyt gyűjti, és miért tartja fontosnak a népszerűsítését külföldön is.

A Kúria iránymutatását követve a bíróság nemrégiben hatályon kívül helyezte az állami védettséget Munkácsy Mihály Golgota című festményén. Mindez azt jelenti, Pákh Imre tulajdonos bármikor kivihetné az országból a képet. Ő ezt nem akarja, szerinte a képnek állami tulajdonba kellene kerülnie. Hatalmas, kítűnő ízlésel berendezett újlipótvárosi lakásában beszélgettünk Pákh Imrével üzletről, festményekről, életútjáról.

Sokak szerint ön a leggazdagabb magyarok közé tartozik, bár egy évtizede nem sorolták be a TOP 100-as listába. Szeretne rajta lenni?

Nem szeretek listákon szerepelni. Úgy nőttem fel a Szovjetunióban, hogy a listázott ember az megbélyegezett ember. Bár, gondolom, nem lenne különlegesen nehéz felkerülnöm a magyar gazdaglisták előkelő helyeire, ez nem célom.

Első milllióját a rendszerváltás környékén szerezte orosz-ukrán műtrágya exportból. Kritikusai szerint üzlettársával együtt lefizettek ukrán politikusokat, köztük Julia Timosenkot, hogy kereskedhessenek a műtrágyával Amerikába.

Mi biztos, hogy nem fizettük le Timosenkót. Ellenünk ilyen vád soha nem merült fel. Nem is találkoztam vele. Amikor aktívan üzleteltem, ő még nem is volt hatalomban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.