2018. június 12., kedd

PÉNTEKEN INDUL AZ ÚJ, KORMÁNYKÖZELI RÁDIÓ A CLASS FM HELYÉN

24.HU
Szerző: SZALAY DÁNIEL
2018.06.11.


Most már biztosra vehető: június 15-én, pénteken birtokba veszi az országos kereskedelmi rádiós frekvenciát – Budapesten és a Széchenyi-adó térségében ez az FM 103,3 MHz-et jelenti – a kormányközeli, Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is összefüggésbe hozható Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft., mely eredeti vállalásával szemben nem POP FM néven indul, hanem a Budapesten eddig a 99,5 MHz-en sugárzó Retro Rádió nevét és arculatát veszi át.

Ma a fővárosi rádió adásában is hallható volt, de a YouTube-on is közzétették ma azt a szpotot, melyben bejelentik, hogy pénteken már indulnak is.

Mindez azt jelenti, hogy a május 22-i pályázati eredményhirdetés után 3 nappal a médiahatósággal már alá is írt hatósági szerződés és a rádió indulása között mindössze 21 nap, azaz három hét telik el úgy, hogy a szerződést egyébként még a múlt héten is módosították.

Ugyancsak június 15-től változik az eddigi Budapest 99,5 MHz ingyenes frekvencián sugárzó Retro Rádió Magyar FM-re, míg a nyíregyházi 103,9 MHz-en fogható Retro Rádió ekkor veszi fel a Best FM nevet. Ezekhez a névváltásokhoz a Médiatanács a múlt héten adta hozzájárulását annak ellenére, hogy a Retro FM nevet már évekkel ezelőtt levédte a Tematic Media Group, a Sláger FM tulajdonosa, és Magyar Zene FM néven internetes rádió is működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.