2018. június 9., szombat

TARLÓST MEGLEPTE A FŐVÁROS PINCÉJÉBEN LÉVŐ SZTRIPTÍZBÁR

INDEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2018.06.09.


Egy sztriptízbár működik a fővárosi tulajdonú Podmaniczky tér kellős közepén, közvetlenül az Arany János utcai metrómegálló mellett, egy percre a Bazilikától. A pincehelyiséget pár nappal a 2010-es önkormányzati választás előtt adta ki a Fővárosi Csatornázási Művek illemhelyeket üzemeltető cége a nightclubnak.

Professzionális személyzet és mindennap 20-25 gyönyörű hostess-lány gondoskodik vendégeink önfeledt és izgalmakban gazdag szórakoztatásáról

– ígéri a P1 Nightclub az internetes oldalán. Mindezeket a szolgáltatásokat egy köztulajdonú helyiségben vehetik igénybe a pesti éjszaka aranyifjai.

Ezért megkerestük a főpolgármestert, megfelelőnek tartja-e, hogy valamilyen közcélú létesítmény helyett éjszakai lokál működik az ingatlanában? Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mikor kötöttek szerződést a bárral, és az mennyit fizet a helyiségért havonta.

A Városháza sajtóirodájának válasza szerint a jelenlegi városvezetésnek lapunk megkereséséig nem volt tudomása arról, hogy miként működik a helyiség.

A bérbeadási szerződést ugyanis 2010. szeptember 29-én, a jelenlegi városvezetés megválasztása előtt pár nappal kötötte a nyilvános vécéket 1996-tól 2009-ig működtető, azóta megszüntetett Il-NET Kht. (A Kht. a Főváros Csatornázási Művek cége volt, a Főváros Csatornázási Művek pedig a fővárosi önkormányzat tulajdonában van.)

Az ügyben a csatornázási művek is nyilatkozott, igaz, elég szűkszavúan. Eszerint az ingatlanban lévő üzlethelyiség az FCSM Zrt. érdekkörébe tartozik. Az üzlethelyiség bérbeadására vonatkozó eredeti szerződést az Il-NET Kht. kötötte a PURE-EVENT Kft.-vel, melyet az FCSM Zrt. 5+5 évre meghosszabbított,

AMELY ÍGY 2020. 06.03-IG SZÓL ÉS RENDES FELMONDÁSSAL NEM SZÜNTETHETŐ MEG.

A pincehelyiség régebben nyilvános vécéként üzemelt. A történtek alapján azt hihetnénk, hogy Budapest olyan jól áll köztéri illemhellyel, hogy sztriptízbároknak adogatja ki őket. Csakhogy ez nem igaz. Mint arról beszámoltunk, egy témába vágó reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek 85,5 százaléka szerint nincs elég nyilvános illemhely Budapesten...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.