2018. június 9., szombat

TILTAKOZNAK A SZAKSZERVEZETEK AZ ALAPTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA ELLEN

MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE
2018.06.09.


Mint azt korábban megírtuk, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) június 2-án tett közzé egy nyílt levelet, melyben Szűcs Tamás elnök közös tiltakozásra hívta a többi szakszervezetet az Orbán-kormány által tervezett hetedik alaptörvény-módosítás ellen. Tiltakozásuk különös tekintettel a 4., a 6. és a 7. cikkre irányul, amelyek szerintük a gyülekezési jog és a bírói ítélethozatal gyakorlására és gyakorlatára, valamint a független bíróság intézményére jelentenének veszélyt.

Levelükben arra kértek minden szövetséget és tagszakszervezetet, hogy mihamarabb fogjanak össze, és első lépésként fogalmazzanak meg egy közös nyilatkozatot, amit eljuttatnak a döntéshozóknak és a nyilvánosságnak.

A PDSZ ma közzétett Facebook-bejegyzése alapján a felhíváshoz csatlakozott a Miskolci Autóbusz És Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége (MAVÉSZ), és a Magyar Műsorszóró Dolgozók Szakszervezete. A pedagógus-érdekvédők hozzáteszik, eddig elutasító válasz nem érkezett a többi szakszervezet vezető tisztségviselőitől, azonban több olyan visszajelzést kaptak, hogy a testületi döntéseket később tudják meghozni, ezért a válaszadási határidőt 2018. június közepéig meghosszabbították...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.