2018. június 21., csütörtök

UGRIK A CÉGES BÉRLET, AZ ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS - KEVESEBB PÉNZÜK LEHET MAJD A MUNKAVÁLLALÓKNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.06.21.


A jelenleg még adómentes juttatások és az egyes meghatározott juttatások nagy része jövedelemként adózhat majd 2019-ben – derül ki a parlamenthez már benyújtott javaslatból. A cafeteria így lényegében megszűnhet, illetve néhány elemre (kiemelten a SZÉP-kártyára) korlátozódhat.

Sajátos foglalkoztatáspolitikai üzenetet hordoznak a következő évi adótörvények – írtuk meg. Cikkünkben táblázatba szedtük a további fontos változtatásokat is. A felsorolásban szerepel a cafeteria is, de ezzel a témával érdemes részletesebben foglalkozni. A 2017-es brutális átrendezés után ugyanis nem sokat pihentek a jogalkotók, jövőre ismét durván belenyúlnak a béren kívüli juttatások rendszerébe. Gyakorlatilag felszámolják.

A béren kívüli juttatás 2019-ben már kizárólag a már korábban átalakított SZÉP-kártya lesz – az ideinél valamivel magasabb adó mellett (a készpénzt, ami 2017-ben került meglehetősen érthetetlen módon a rendszerbe, most kivették). A SZÉP-kártyát eszerint 2019-ban az idei 34,22 százalékkal szemben 34,5 százalékos elvonás terheli majd (akit a részletek érdekelnek, itt olvashat róla)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.