2018. június 4., hétfő

VÉGE A PÉNZSZÓRÁSNAK: GAZDASÁGI VÁLSÁGRA KÉSZÜL ORBÁN

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2018.06.04.


Borúlátóan beszélt a következő ciklusról Orbán Viktor Kötcsén: szerinte újabb globális krízis jön, vége az olcsó pénz időszakának.

A megszokott győzelmi indulók helyett meglepően pesszimistán fogalmazott Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken: a miniszterelnök nem beszélt egyértelmű megszorításokról, de újabb gazdasági válságra számít – épp ezért tárcavezetői sem kérhetnek majd tőle plusz 10-20 milliárdokat, mert nem fog adni.

Orbán vasárnap a a Dobozy kúrián tartott iránymutatást, hallgatósága ezt összegezte később az ATV-nek: mint idézték, a miniszterelnök európai pénzügyi válság jelének látja, hogy a francia államadósság korábban 72 százalékos volt, most pedig a statisztikák szerint 80 százalék fölött jár – de rontják majd a helyzetet az európai autóiparra kirótt amerikai védővámok is.

Orbán állítólag arra sem lát reményt, hogy az Európai Unió feloldaná az oroszokra kirótt szankciókat, amik enyhítenének a helyzeten. „Beszorulunk az orosz szankciók és az amerikai protekcionista intézkedések közé, azaz beszorulunk Putyin és Trump közé”- összegezte a várható eseményeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.