2018. július 9., hétfő

A MAGYAR BÉKA

PUPU BLOGJA
Szerző: Pupu
2018.07.09.


...A magyar társadalom pedig bátran alkalmazhatja totemállatnak a forróvízben fődögélő békát, melyet hideg vízben dobtak a kondérba, és apránként, fokozatosan emelték a vízhőmérsékletet, mely eleinte felettébb tetszett az ostobatekintetű hidegvérűnek, egészen addig, mígcsak meg nem döglött. A magyar társadalom éppen ilyen, apránként veszti el nemcsak jogait, de szabadságát is, és döngő léptekkel halad visszafelé, a múlt századba, a lovastengerész országa felé. 
Már csak a ló hiányzik, de azt majd pótolja a család, nem lesz nehéz, erős a lovakhoz való affinitás, végtére is a nagypapa lófelcser volt, ha jól emlékszem - hogy visszább ne is menjünk a családtörténetben...
A mi varangyunk kétségkívül ügyes, nyaralási szezonban elintéz egy-két dolgot, mely esetleg ősszel már kellemetlen lenne, most viszont a kutya se figyel rá - nem a mi ügyünk...
Kafateria, keresztény államiság, bírói függetlenség, a Miniszterelnök közigazgatási különbírósága, Kálmán Olga (igen, várhatólag megy a hírtévével a levesbe ő is, és ha szakmai szolidaritásra számít, akkor nagyot fog tévedni...), és még jó néhány dolog sorsa eldől, a táradalom békája alatt zubog már a víz a kondérban, de nem érdekli, - majd kihűl, nem igaz?

Szánalmas világ ez, szánalmas szereplőkkel, de mit tehetünk, - ezt az önképzőköri előadást olyan szereplőkkel kell előadnunk, amilyenek rendelkezésre állnak.
A hatalom szereplői megkapják a gázsijukat, a statiszták serege meg nyugodtan dögöljön éhen, és örüljön annak, hogy idáig is élhetett.
A magyar társadalom pedig hiszi, hogy ebben s színdarabban néző.
Téved, mint ahogy tévedtek az angolok is, akik a brexitről döntöttek.
Majd amikor mi is hasonló helyzetbe kerülünk, mi is megtudj
uk.

Sosem tudtunk más kárán tanulni, nekünk úgy ötvenévente romba kell dönteni az országot.
Most sem lesz másként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.